Mała aktualizacja w moim oświetleniu działki, została wykonana wymiana AluRoada 70W, który wcześniej zastąpił OUSd 70W na Pilota T1/70W, zastosowana została lampa MH Osram HQI-E 70W NDL, po zamontowaniu siedziała w nim tymczasowo lampa sodowa. W akcji z sodą Po zmianie na MH po wymianie świeci to lepiej od poprzednich opraw, nowa oprawa pokrywa większą część podjazdu światłem.
Bardzo ładnie się prezentuje Soda czy MH? A oto łyżka oświetlająca moje podwórze Stanowi oświetlenie całonocne, póki co wkręcony jest w nią LED o mocy 12.5W w barwie 865 który wg producenta jest zamiennikiem zwykłej 100W żarówki. Oprawa zamontowana na początku roku na szybko. Na wiosnę przyszłego roku wiata garażowa będzie remontowana i przedłużana tak aby zmieścić pełnowymiarowy samochód. Przy tej okazji wyremontuję też łyżkę i prawdopodobnie powieszę ją nieco wyżej. Muszę zastąpić tego LEDa czymś mocniejszym bo już na obecnej wysokości 3.5m średnio daje radę a jak pójdzie wyżej to będzie już kiepsko. Najchętniej bym zainstalował dedykowane źródło światła w postaci LRF250W ale z racji na to, że jest to oświetlenie całonocne ta opcja niestety odpada
Precz z przewodami YDYt, oraz podobnymi w instalacjach elektrycznych !
Na działce przed wjazdem zawisł już na stałe mały Pilot T1 przerobiony na MH 35W, mam tych opraw już dość sporo, więc jeden z dubli mógł trafić do służby Został wyposażony w dedykowany zasilacz Philipsa do tego typu lamp, przed nim wisiała OUSd też przerobiona na tą samą moc, oprawa została również wyposażona w metalowe klamry klosza, iż większość tych opraw u nas w kraju to tańszy wariant z tymi plastikowymi dziadostwami Tak o to prezentuje się całość:
Został zastosowany adapter z E27 na G12 aby było można prawidłowo osadzić lampę na ten typ gniazd:
Foty w akcji, świeci to bardzo dobrze, światła też jest wystarczająco w tym miejscu, lampa jaka została osadzona to Osram HCI-T 35W 830, bardzo miłe światełko