Szpital powiatowy im. Miłosierdzia Bożego w Limanowej - oświetlenie na tym terenie w głównej mierze stanowią łychy, OURW, Strady, Malagi, i kule (Tych dwóch ostatnich nie fotografowałem). Oświetlenie jest zadbane, każda Strada i OURW posiada klosz, i zdecydowana większość opraw rtęciowych posiada lampy WLSP :
Dobrze też, że są tam WLSP więc na pewno ciemno nie jest... Ciekawe tylko czy to te lampy POLAMPU ze wzmocnionym strumieniem świetlnym dopuszczone do stosowania
Szkoda, że w klasykach siedzi soda. Mimo postępującej "LEDyzacji" sody jest jeszcze wszędzie pełno więc nie ma co się cieszyć z tego, że nawet w klasykach siedzi
P.S. Jest jakaś szansa na fotki nocne?
Precz z przewodami YDYt, oraz podobnymi w instalacjach elektrycznych !
Jakaś szansa na fotki nocne by była, ale nie gwarantuję że one będą na pewno Tam nie ma tylko i wyłącznie samej sody, parę opraw ma jakieś LRF lub MIX, widać też na moich zdjęciach naświetlacze z MH, a jedna z Malag na terenie tego szpitala świeci ledwo co ćmiącym małym LED o mocy może 10W
Co do peningów tam będących patrząc na szczegóły to są Philips SON-H 220W.
Powróciłem z kolejną wizytą w już pokazanym przeze mnie szpitalu w Limanowej - odbyła się tutaj modernizacja na LED, ale obejmująca tylko wymianę samych lamp, zatem klasyczne oprawy zostały Miejscami są jeszcze pojedyncze lampy wyładowcze, jednak większość opraw została przerobiona:
Nie pokazane wcześniej nowsze oświetlenie w postaci SGS-101/70 na bardzo niskich słupach - również przeszły zmianę z WLS na LED, w tym wypadku lampy o małej mocy, ale z racji, że są nisko to jest nadzieja, że może jakoś będą świecić:
Resztki nieznanej oprawy parkowej są i nie uległy zmianom:
Egzemplarz trumny również przeszedł zmianę na LED - odpowiedź na warszawskie trupy
Coś co na tym forum jest powszechnie uwielbiane - OCPk
Duet Strada OUR-250, gdzie ostały się lampy wyładowcze - prawdopodobnie WLSP: