Moderator: JeD
qba napisał(a):Fajne te klasyczne żarówki świeczka i kulka z mosiężnymi gwintami. Zapewne Polamp Pabianice. Kulka ma taką beżową bańkę, bo już zapewne musiała trochę poświecić. Jakiej ona jest mocy? Czy to 25W? Te stare miały próżniową bańkę i dlatego tak ciemniały, sam mam trochę starych matowych kulek, ale E 27 i tez niektóre są wręcz ciemnoszare, mimo to świecą. Matowa 40stka Pila też niezła, ale to już nowszy typ Pilskich żarówek z lekko matowana bańką, czyli 2 połowa lat 90. Przez jakiś czas matowe żarówki miały nieco o innym wyglądzie pieczątkę, taką jak ta twoja właśnie. Ja miałem taką 75W.
XXXJeDXXXX napisał(a):qba napisał(a):Fajne te klasyczne żarówki świeczka i kulka z mosiężnymi gwintami. Zapewne Polamp Pabianice. Kulka ma taką beżową bańkę, bo już zapewne musiała trochę poświecić. Jakiej ona jest mocy? Czy to 25W? Te stare miały próżniową bańkę i dlatego tak ciemniały, sam mam trochę starych matowych kulek, ale E 27 i tez niektóre są wręcz ciemnoszare, mimo to świecą. Matowa 40stka Pila też niezła, ale to już nowszy typ Pilskich żarówek z lekko matowana bańką, czyli 2 połowa lat 90. Przez jakiś czas matowe żarówki miały nieco o innym wyglądzie pieczątkę, taką jak ta twoja właśnie. Ja miałem taką 75W.
Qba ta matowa kulka Polampu Pabianic ma moc 60 watt,
P.S ta matowa świczka jest z 84 r.
Jeżeli chcecie to mogę wrzucić ich foty w akcji
qba napisał(a):XXXJeDXXXX napisał(a):qba napisał(a):Fajne te klasyczne żarówki świeczka i kulka z mosiężnymi gwintami. Zapewne Polamp Pabianice. Kulka ma taką beżową bańkę, bo już zapewne musiała trochę poświecić. Jakiej ona jest mocy? Czy to 25W? Te stare miały próżniową bańkę i dlatego tak ciemniały, sam mam trochę starych matowych kulek, ale E 27 i tez niektóre są wręcz ciemnoszare, mimo to świecą. Matowa 40stka Pila też niezła, ale to już nowszy typ Pilskich żarówek z lekko matowana bańką, czyli 2 połowa lat 90. Przez jakiś czas matowe żarówki miały nieco o innym wyglądzie pieczątkę, taką jak ta twoja właśnie. Ja miałem taką 75W.
Qba ta matowa kulka Polampu Pabianic ma moc 60 watt,
P.S ta matowa świczka jest z 84 r.
Jeżeli chcecie to mogę wrzucić ich foty w akcji
Wrzuć. Mi się jeszcze nie zdarzyło, by matowa żarówka nabrała takiego beżowego koloru. Właśnie 25tki najbardziej zmieniały kolor, dlatego sądziłem, że to 25. Te twoje zapewne mają dwuskrętki. Ja miałem kiedyś 40w świeczki Polamp z 88r i miały jednoskrętkę, jak 25w. Zarówno przezroczyste, jak i matowe.
famabud napisał(a):Pokaż jak ten żółtek świeci.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość