neon44 napisał(a):Cieszyn to może masz chociaż zdjęcia, gdzie latarnie są w tle
cieszyn napisał(a):neon44 napisał(a):Cieszyn to może masz chociaż zdjęcia, gdzie latarnie są w tle
No chyba tak, ale nie wiem, bo tego jest![]()
![]()
![]()
i jeszcze trochę
![]()
Kiedyś juz pokazałem stare fotki z oprawami z Cieszyna z lat 60 - ktoś to pamięta ?
Nie uwierzylibyście, ile opraw jest na waszych starych zdjęciach!
Ja mam głównie stare negatywy 6x9, więc ich oglądanie nie jest rzeczą łatwą - potrzebna by mi była "maszynka" ktora podczas analizy takiej błony pokazałyby mi negatyw w pozytywie! Tylko skąd to wziąć ???
DocBrown napisał(a):
Nic prostszego![]()
Musisz taki negatyw podświetlić czymś równo od dołu (nie musi to być silne podświetlenie) i kierujesz na niego obiektyw kamery VHS zamontowanej na statywie i dla ułatwienia podłączonej pod TV, na kamerze wybierasz opcje odwracania kolorów (moja JVC GR-FX12E taką ma jak i różne inne efekty) i oglądasz sobie na TV negatywy w pozytywie
cieszyn napisał(a):DocBrown napisał(a):
Nic prostszego![]()
Musisz taki negatyw podświetlić czymś równo od dołu (nie musi to być silne podświetlenie) i kierujesz na niego obiektyw kamery VHS zamontowanej na statywie i dla ułatwienia podłączonej pod TV, na kamerze wybierasz opcje odwracania kolorów (moja JVC GR-FX12E taką ma jak i różne inne efekty) i oglądasz sobie na TV negatywy w pozytywie
Doc
Proste to to jest, ale jak się ma kamerę! A ja nie mam - mam kamerkę internetową -to może przepuścić by trzeba sygnał przez jakiś program, żeby on-line pokazywał na monitorze negatyw negatywu ? Mam iść tą ścieżką?
Możesz zrobić zdjęcie i obrócić kolory w paincie
DocBrown napisał(a):Z tą kamerką to może niegłupi pomysł, tylko potrzebne jest coś co by obraz odwracało.
Powrót do Oświetlenie terenów przemysłowych
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość