famabud,tam jest jeszcze kwiat malaga 1 z mh,nie sfociłem go bo zabrakło mi pamięci

jak chcesz,to mogę go przy okazji sfocić

Marek,jeśli chodzi o lampki w klasykach...tylko w tej jednej łyżce jest LRF2500 który gaśnie,w reszcie opraw są mix' y-a to dla tego że te obecnie produkowane IDS4-1 "kochają" się psuć.Tak tak,ta OURW250 została przerobiona na sodę,a że IDS padł...dostała MIX'a

przynajmniej jakość światła jest mocno zbliżona do rtęci.Choć nie ukrywam,ciemno... .W tej ORP250 co oświetla przejście przez bramę też jest mix

pomimo że oprawa przerobiona na sodę

=========================================================================================================================================
Co do tych IDS'ow,jak pracują bez lampki to z bardzo bliska słychać ich brzęczenie,które w przypadku niektórych tego typu UZ jest normalne.Natomiast gdyby tak dać lampkę,do takiego uszkodzonego IDS'a,to po wkręceniu lampki UZ przestaje wydawać jakiekolwiek odgłosy-lampka nie odpala.Jeden IDS4-1A na budynku dróżnika okazał się strasznie uparty,nie dość że padł po trzech mies.to na dodatek nie potrafił odpalić zwykłego LRF400

UZ został odłączony,a lampka świeci

To była Strada OUS250,aktualnie to Strada OUS250 z wkręconym LRF400

chyba nie muszę mówić że ta lampka została tam celowo wkręcona

Dobra dobra,w wolnej chwili będzie fota strady ous250 z lrf400