Oświetlenie dworca głównego we Wrocławiu. Został niedawno zmodernizowany, i powstaly takie o to ciekawe latarnie : \ są też dwie fontanny: naprawdę fajnie to wygląda:
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;) #lubie_sode
Moim zdaniem te słupy oświetlenia pośredniego nie wyglądają zbyt dobrze, a wręcz jak dla mnie okropnie, wygląda prawie jak poziomo ułożone anteny sieci Wi-Fi Chociaż oświetlenie pośrednie ciekawie wygląda
Mi się nawet podoba wrocławski dworzec po modernizacji. Po wielu latach powrócono do oświetlenia hali w postaci zwisów na środku sklepienia. Oprawy są jednocześnie na MH i kompakt. Przed wojna wisiały tam oprawy łukowe, ja pamiętam z dzieciństwa jak wisiały tam ORZ 1, potem zlikwidowano je i w ogóle nie było oświetlenia po środku sklepienia, tylko po bokach założono dziwne oprawy w kształcie prostokątnych foremek do ciasta. najpierw były z LRFami, ale szybko wymienili je na penningi. Nie wiem cóż to mogło być, bowiem tylko tam owe oprawy widziałem. Pod koniec lat 90 w miejscu opraw na sklepieniu zawiesili kuliste głośniki. na peronach powrócono do oświetlenia świetlówkami. Przez ostatnie lata wisiały tam ORP z Penningami, a jakoś do drugiej połowy lat 80 były tam UOSFy. Tu dowód: http://www.youtube.com/watch?v=0EDuyZ49-Ak
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku