Bardzo ciekawa fotorelacja Nie widziałem nigdy na żywo tego miejsca ale cieszą mnie bardzo te LEDowe zamienniki Heliosa w oprawach rtęciowych, chyba jedyny sensowny obecnie sposób na obejście braku LRFów, ewentualnie pozostają jeszcze WLSP Polamp spełniające wymogi UE ale nawet nie wiem czy można je dostać bez problemu w sprzedaży... Czy dobrze widzę, że na ostatnim zdjęciu to OUR125 bez klosza z "przeskalowaną" lampą Heliosa Swoją drogą chyba PKP polubiło te zamienniki bo już tu na forum widziałem fotorelacje z jakiegoś innego regionu Polski z oprawami rtęciowymi przy torach z takimi źródłami.
To fakt, nawet ostatnio jak byłem na dworcu to odniosłem wrażenie, że jeszcze więcej ich przybyło, zresztą w okolicznych miejscowościach także się masowo pojawiają.
Oto fotorelacja z wczorajszego spaceru na Olszynkę Grochowską ostatnie świecące rtęciówki w ORZ7, świecą słabo, ale za to 24/7 A ta tylko wieczorem, ale za to można ją obejrzeć z bliska fajnie widać różnice między sodówkami ulica oświetlona sodówkami, w tle lokomotywownia. lokomotywownia - cały czas na zewnątrz rtęciowo, w środku od dawna diody. Na torach postojowych rtęciówki wymienione na retrofity diodowe, ale część z nich już się psuje, bo migają. A sodówki się bardzo wyróżniają.
Świetna, klimatyczna fotorelacja Fajnie macie w Warszawie, że tak różnorodne oświetlenie można tam znaleźć Niedobrze, że te retrofity diodowe są tak mało trwałe bo pewnie zarządca stwierdzi, że jednak bardziej się opłaca (zapewne słusznie) wymienić całe oprawy na dedykowane LEDowe..