Właśnie o oświetlenie klasyczne w akcji tutaj chodzi Ja nie mam na co popatrzeć z okien domu niestety, więc zostaje mi oglądanie klasyków na zdjęciach. Z jednej strony wstrętna soda, z drugiej strony deski LED świecące o zgrozo ciepłą bielą. Jak wreszcie znajdę czas na dokończenie projektu OUHW2250 to będzie to jedyny czynny klasyk w okolicy...
Precz z przewodami YDYt, oraz podobnymi w instalacjach elektrycznych !
Bardzo fajny rtęciowy klimat kolejowy tam jest. Szkoda tylko że już są problemy z dostaniem rtęciówek i myślę że z czasem niestety będzie coraz mniej tam tego świecić
Oto dzisiejsza fotorelacja nocna. Oświetlenie w akcji.
nieco gorzej wyszło, niestety kieszonkowy aparat ani telefon nie zawsze sobie dobrze radzą w takich warunkach. Wybiorę się jeszcze z lustrzanką, ale to już nie dziś.
Przystanek Warszawa Olszynka Grochowska. Zmodernizowana jednostka pojedzie do Dęblina ...a z przeciwka Impuls z Otwocka do Pruszkowa.
Było jeszcze jedno zdjęcie, ale akurat mechanik pocisnął Rp1 i podskoczyłem, zdjęcie poruszone
W latach 2006-2009 pracowałem na zajezdni wagonowej PKP Szczęśliwice, z drugiej strony Warszawy. Tam też było głównie oświetlenie rtęciowe. Odkąd KM przejęło teren od PLK, to niestety nie miałem okazji pojawić się w tym miejscu. Zdjęcia miałem w skradzionym w 2014 roku komputerze... Tyle wspaniałych fot opraw przepadło...
Oto wynik dzisiejszego spaceru w te okolice. ISO12800, pełna klatka, obiektyw IS 100-400mm, na kilku fotkach bliżej tej drugiej wartości. Niestety nie ma możliwości wydłużenia czasów przy niższym ISO mimo statywu, gdyż cały wiadukt się trzęsie od wiatru, przechodzących ludzi i przejeżdżających samochodów.