W Kołobrzegu było tych opraw dość sporo i dziś zastanawia mnie, czy czasami oprawy które zawsze miałem za ORZ 2 to nie były te stalowe. Znajdowały się jeszcze do lat 90 na ul. Mazowieckiej ( między 1Maja a Artyleryjską), na ul Szkolnej i Źrodlanej.
W latach 90 zakład Energetyczny poddawał te oprawy renowacji. Malowano je farbą antykorozyjną i srebrzanką i wracały na ulicę, uzupelniając ubytki. Przypadków takich nie było zbyt wiele: Ul Lotnicza ( zastąpiła trumienkę), ul Źródlana ( po czasowym demontażu słupa wróciła odnowiona z nowym wysięgnikiem), łacznik ul Kamiennej z Koszalińską ( w miejsce skasowanego w kolizji słupa ze stradą pojawił się używany ze stalową ORZ2) ul Graniczna ( na jednym z trzech słupów zastąpiła swietlowkowca), ul Solna ( zamiast strady, która spadła, ale nie na długo, bo wkrótce zmieniono ja na kwadrat bez klosza) i ul Kołłątaja ( zastąpiła OURW250). Ul Kołłątaja to jedyne miejsce gdzie jeszcze się załapala w GSV, bo ta ulica latami była pomijana w czasie modernizacji i oprawy LED pojawiły się bezpośrednio po rtęciowych.