neon44 napisał(a):Aż dziw że Michał nie ma jej w kolekcji
Michal napisał(a):Ale miałem,nówkę ORZ 3g 125W w kolorze czerwonym,ale już niestety nie mam
bo w 1995 roku zamontowałem ją na prywatnym terenie(wtedy ta oprawa nie przedstawiała żadnej wartości kolekcjonerskiej),pocieszający jest jednak fakt,że wisi i świeci do dziś ,ale nie jest już taka ładna
neon44 napisał(a):Witeku lejesz miód na moje serce. To jest ORZ-3G firmy Seel, bardzo rzadko występująca trumienka
![]()
![]()
![]()
To prawda, tę oprawę produkowała prywatna firma SEEL z Giżycka. Litery SE od nazwiska właściciela Pana Sepczyńskiego, EL od elektryki. Po zakończeniu produkcji trumienek SEEL produkował jeszcze oprawy uliczne i parkowe do lamp sodowych technologią laminowania z tworzyw sztucznych i maty szklanej, tak jak się produkuje łodzie. Mam zdjęcia, postaram się pokazać jak zeskanują. Później właściciel zajął się kopaniem torfu i usługami turystycznymi.
neon44 napisał(a):Cieszyn Ty niewierny Tomaszu, żadna tam samoróbka tylko ORZ-3G z firmy SEEL, polskiej firmy
cytuję markolę z LIGHTINGUTo prawda, tę oprawę produkowała prywatna firma SEEL z Giżycka. Litery SE od nazwiska właściciela Pana Sepczyńskiego, EL od elektryki. Po zakończeniu produkcji trumienek SEEL produkował jeszcze oprawy uliczne i parkowe do lamp sodowych technologią laminowania z tworzyw sztucznych i maty szklanej, tak jak się produkuje łodzie. Mam zdjęcia, postaram się pokazać jak zeskanują. Później właściciel zajął się kopaniem torfu i usługami turystycznymi.
Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości