[Mesko] OUR700

Dyskusje na temat opraw oświetleniowych, które wykorzystują żarowe i wyładowcze źródła światła.

Re: [Mesko] OUR700

Postprzez CDM » 13 września 2008, 21:38

ŁOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :shock: :o ;) :) :D :lol: :mrgreen: Gdzieś to znalazł???? Czy to monstrum jeszcze jest używane???? O, ludzie...tego bym się nigdzie nie spodziewał!! cieszyn, aleś przywalił!! Coś pięknego!! To teraz poprosimy dokładny adresik i..Michał, lej paliwo, jedziemy!!
Brak czasu....
CDM

Zdjęcia: 226

Postprzez Luk » 13 września 2008, 21:48

Ja nigdy nie widziałem OUR700 na żywo :cry: Nie ma obecnie takiej oprawy w Gliwicach, i nawet wątpię, czy w ogóle była w poprzednich kilkunastu latach.
Pozdrawiam, Łukasz
Luk

Zdjęcia: 765

Postprzez cieszyn » 13 września 2008, 21:56

CDM - to teren Warszawskiego Klubu Sportowego "GWARDIA" a konkretnie Korty tenisowe przy ul. Racławickiej 132 w dzielnicy Mokotów

Załączam mapki, kort w czerwonym kółku, a rampy - na przedłużeniu tych czerwonych strzałek, nad kortami

wycinek.jpg
wycinek.jpg (53.98 KiB) Przeglądane 1632 razy

map2.JPG
map2.JPG (39.22 KiB) Przeglądane 1632 razy

Więc jest tak: nad kortami są 3 rampy (wskazałem je tymi czerwonymi strzałkami ), każda rampa ma 26 opraw OUR700, z boku stoją 4 kwiaty po 3 oprawy, więc razem mamy: 90 OPRAW

Jeśli świecą wszystkie, to jaka to moc będzie? Mam liczyć 700W razy 90 szt ? To równo 63 kW !!!!
Już widzę, jak licznik się kręci jak zwariowany, chyba co jakiś czas by się wyzerował :lol: :lol: ;) ;) ;)

aleś przywalił!! Coś pięknego!! To teraz poprosimy dokładny adresik i..Michał, lej paliwo, jedziemy!!

No to słowo się rzekło, zwyżka u płota! Chcę Was widziec na fotkach na tych rampach, jak robicie gościom darmowy przegląd oświetlenia - na pewno by się zgodzili, - a ja Was będę focił z dołu (za małą odpłatnością w postaci wyjazdu w koszu na taką rampę świetlną i świetną)
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez neon44 » 13 września 2008, 22:34

Luk napisał(a):Ja nigdy nie widziałem OUR700 na żywo :cry: Nie ma obecnie takiej oprawy w Gliwicach, i nawet wątpię, czy w ogóle była w poprzednich kilkunastu latach.

Namów rodziców na wypad na zakupy do hipermarketu REAL w Mysłowicach, jedźcie przez DTŚ a potem prosto ulicą Bagienną w kierunku Mysłowic

Obrazek
Fanatyk opraw ulicznych

Zrobiłem już 5564 zdjęcia opraw oświetleniowych
neon44
Site Admin

Zdjęcia: 62

Postprzez DocBrown » 13 września 2008, 22:35

Świetne foty, po prostu lightingowy raj, hehe ja też chętnie z wami pojadę, mogę zrobić profesjonalne foty :twisted:
DocBrown

Postprzez Paweł » 13 września 2008, 23:22

No szczeka opada jak się widzi takie fotki :mrgreen: Doskonałe, super zdjęcia :D Oj licznik musi się wtedy kręcić jak szalony gdy te oprawy zaświecą ;)
Pozdrawiam
Paweł

Zdjęcia: 944

Postprzez cieszyn » 13 września 2008, 23:41

Paweł napisał(a):No szczeka opada jak się widzi takie fotki :mrgreen: Doskonałe, super zdjęcia :D ;)
- dzięki. Tam była ekstra pogoda, wpuszczono mnie i pozwolono focić do woli, więc raj dla cieszyna to był i już!

Oj licznik musi się wtedy kręcić jak szalony gdy te oprawy zaświecą
- chyba mało się nie rozleci!

PS. pokażę też otoczenie stadionu i parę ciekawych opraw na słupach, dość wysokich aż się zdziwiłem :roll:
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Postprzez CDM » 14 września 2008, 09:13

Już czekamy :mrgreen:
Brak czasu....
CDM

Zdjęcia: 226

Postprzez swietlik » 14 września 2008, 15:59

Piękne znalezisko :shock: :!: :!:
Tam na pewno grał jakiś sekretarz albo zasłużeni towarzysze :lol: bo przecież tyle 700tek...
Kto w dzisiejszych czasach by to utrzymywał :?: :!: :mrgreen:
Pewnie lampy nie były zbyt często używane... więc Cieszyn przy następnej wizycie wajcha w rozdzielni w dół i zapalić mi te wszystkie potworki :P -każda będzie świecić :!:
Zakład Energetyczny Poznań
Rejon Najwyższych Napięć
swietlik

Zdjęcia: 83

Postprzez cieszyn » 14 września 2008, 22:04

swietlik napisał(a):Piękne znalezisko :shock: :!: :!:
Tam na pewno grał jakiś sekretarz albo zasłużeni towarzysze :lol: bo przecież tyle 700tek...
Kto w dzisiejszych czasach by to utrzymywał :?: :!: :mrgreen:
Pewnie lampy nie były zbyt często używane... więc Cieszyn przy następnej wizycie wajcha w rozdzielni w dół i zapalić mi te wszystkie potworki :P -każda będzie świecić :!:

Dzięki świetlik!

Chyba łatwiej będzie tam się pojawić wieczorem, jak jeszcze korty działają, a jest już ciemno.
Może kiedyś dam radę sfocić te MEGAWATY w akcji ? :roll: :?
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze