Witam.Dzisiaj zdemontowałem "serię próbną",a w zasadzie wymieniłem ją na stradę OUS 250.Była to kompletna oprawa z roku 1983,z wkręconą LRF 250W.Ta oprawa ma oznaczenie po prostu OUS 250(zrobiłem foto-wyślę w poniedziałek).Jestem na 99%,a w zasadzie na 100% pewien ,że ta oprawa występowała tylko na sodówkę 250W.W swojej karierze zawodowej spotkałem się z tą oprawą tylko 2 razy i zawsze były to wersje sodę 250W.Poza tym po wymontowaniu wkładu z osprzętem w płycie montażowej nie było dodatkowych otworów na statecznik 400w co w oprawach z Gostynina,np kwadratówkach było powszechną praktyką,a do tego komora lampy jest mała jak na 400W.Prawdopodobnie ta oprawa była alternatywą do oprawy OUS 400/1(kwadratówka na WLS 250W).Zastanawiam się także czy była to rzeczywiscie seria próbna czy produkcja seryjna jeżeli ta oprawa była produkowana przez ponad trzy lata ,bo w 1985 roku wprowadzono do produkcji Stradę do lamp 250 i 400W,a tym samym zaprzestano produkcji "serii próbnej OUS 250"wg mnie najładniejszej oprawy Polam Gostynin.