qba napisał(a):też zauważyłem ten fakt i zastanawia mnie, jaki był cel takiej wersji łyżki, skoro można napotkac zarówno polskie i niemieckie. To jakas małoseryjna produkcja musiała być, niekoniecznie wykonywana w Mesko. Może w jakimś zakładzie przerabiano po prostu zwykłe łyżki. Chociaż poza FSC w Lublinie nie widziałem nigdzie łyżek z LRFem i żarówka jednocześnie.
Lampka napisał(a):Ale skąd wiesz, że nie wyszła żadna mała seria tych łyzek, nawet w formie jednej lub kilku partii, dla konkretnego zastosowania? Po coś to musiało być i widać, że takie coś stosowano nie tylko u nas.
Whites86 napisał(a):Lampka napisał(a):Ale skąd wiesz, że nie wyszła żadna mała seria tych łyzek, nawet w formie jednej lub kilku partii, dla konkretnego zastosowania? Po coś to musiało być i widać, że takie coś stosowano nie tylko u nas.
no ja w powyższym linku widziałem łyche w której ktoś wkręcił zarówke i nic pozatym nie widze tam zadnego dziwoląga
tak samo te nasze sa ewidetnie przerobione, gdyby była to produkcja seryjna były by w katalogu
Lampka napisał(a):Whites86 napisał(a):Lampka napisał(a):Ale skąd wiesz, że nie wyszła żadna mała seria tych łyzek, nawet w formie jednej lub kilku partii, dla konkretnego zastosowania? Po coś to musiało być i widać, że takie coś stosowano nie tylko u nas.
no ja w powyższym linku widziałem łyche w której ktoś wkręcił zarówke i nic pozatym nie widze tam zadnego dziwoląga
tak samo te nasze sa ewidetnie przerobione, gdyby była to produkcja seryjna były by w katalogu
Zauważ napis w nadruku danych znamionowych: "220V 100W", a pod spodem "Lampe NF-400 - 01". Zatem jest tam dedykacja dla żarówki 100w...
Lampka napisał(a):Hmm, może i racja moje niedopatrzenie.Jednak nie zmienia to faktu, że jest tam oprawka dla żarówki, jak w polskich łyżkach z tej dziwnej serii. Może rzeczywiście były to przeróbki, ale nie można wykluczyć, że była to jakaś konkretna, seryjna przeróbka (może z dedykacją dla PKP , przynajmniej w polskich).
Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości