[Elgo] Luna

Dyskusje na temat opraw oświetleniowych, które wykorzystują żarowe i wyładowcze źródła światła.

Re: [Elgo] Luna

Postprzez elektryk » 14 września 2010, 15:20

Komputel świetne foto znalazłeś, masz może takich więcej :?:
Elektromonter PE
elektryk

Zdjęcia: 1295

Postprzez leon0785 » 14 września 2010, 15:28

DocBrown napisał(a):A ja jestem ciekaw kiedy ELGO przestanie wreszcie produkować takie porażki jak LEDA czy LUNA :twisted:

No Luna to jest jakiś dramat mało tego, że przecieka przepala się w niej klosz to jeszcze do tego wszystkiego ma beznadziejny rozsył swiatła daje jedną kreskę jasnego światła a po bokach ciemno.
Jak tylko znajdę czas to pokarzę małe Luny pozalewane wodą do połowy bo takich zdjęć tu jeszcze nie mamy a myśle, że warto je tu pokazać.
leon0785

Postprzez Whites86 » 14 września 2010, 15:49

komputel napisał(a):to znaczy że jak zdejmiesz klosz za rok wówczas uszcelka powróci do pierwotnego ustawienia , czyli po zamknieciu znów będzie szczelnie dopasowana do obudowy bez znaków od klosza
Maszyna do uszczelek
Obrazek

jestes moze w jakis sposob związany z firmą Elgo ? jesli tak to mialbym pare pytan ;)

tak pozatym świetna sprawa z tą maszyną, te uszczelki sa tam nanoszone w jakiejs plynnej formie ? czy w jaki sposob ?, i mniejwiecej z jakiego materialu są wykonane ?
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez DocBrown » 14 września 2010, 18:06

Michał kiedyś pokazywał foty jak się wylewa uszczelki w Stradach, pisał też że są one z poliuretanu.
DocBrown

Postprzez komputel » 15 września 2010, 07:39

DocBrown napisał(a):A ja jestem ciekaw kiedy ELGO przestanie wreszcie produkować takie porażki jak LEDA czy LUNA :twisted:

Kiedy skończy się na nie popyt
są firmy które do dziś dzień chcą tylko OUR ????
mimo tego że same rtęciówki od 2011 niebęda produkowane w EU
komputel

Zdjęcia: 6

Postprzez komputel » 15 września 2010, 07:53

Whites86 napisał(a):
komputel napisał(a):to znaczy że jak zdejmiesz klosz za rok wówczas uszcelka powróci do pierwotnego ustawienia , czyli po zamknieciu znów będzie szczelnie dopasowana do obudowy bez znaków od klosza
Maszyna do uszczelek
jestes moze w jakis sposob związany z firmą Elgo ? jesli tak to mialbym pare pytan ;)

tak pozatym świetna sprawa z tą maszyną, te uszczelki sa tam nanoszone w jakiejs plynnej formie ? czy w jaki sposob ?, i mniejwiecej z jakiego materialu są wykonane ?

Uszczelki sa nanoszone w postaci plynnej , podczas kontaktu z powietrzem nabrzmiewają czas po którym dokładny jest klosz to 24 h poniżej w sumie zdięcie oprawy Selia ip 65 ale maszyna i sposób wylewania jest taki sam , uszczelka jest wylewana bezpośrednio na szybę lub korpus wykonana jest z :POLIURETANU
Obrazek

Moderator: podczas cytowania czyjejs wypowiedzi zabrania się cytowania linków odpowiedzialnych za wyswietlanie fotek jesli znajdują się one na tej samej stronie wątku
komputel

Zdjęcia: 6

Postprzez Michal » 15 września 2010, 14:46

komputel :arrow: Czy poprawiliście szczelność w oprawach Luna poprzez zastosowanie tych nowych uszczelek :?: Mamy kilkanaście w eksploatacji - OUSa 400 z czego 80 % jest nieszczelnych - w kloszu gromadzi się woda,a prawie we wszystkich wypalają się klosze od temperatury nie wspominając o awariach układów zapłonowych IDS.Dodam,że oprawy były zainstalowane w 2001 roku. :roll:
Michal

Zdjęcia: 323

Postprzez DocBrown » 15 września 2010, 15:36

komputel napisał(a):

Co do OUR to OK, przecież są Strady OUR, które są oprawami dużo lepszymi niż to paskudzstwo LEDA.
DocBrown

Postprzez Whites86 » 15 września 2010, 17:07

komputel napisał(a):

od 2015 ;)
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez mateusz » 15 września 2010, 19:11

oj... może i od 2011 bo do 2015 mają być wycofane ze sklepów :x :cry:
Pozdrawiam ,
mateusz

Zdjęcia: 544

Poprzednia stronaNastępna strona