mateusz napisał(a):oj... może i od 2011 bo do 2015 mają być wycofane ze sklepów![]()
a skąd taka informacja mi nic otym nie wiadomo
mateusz napisał(a):oj... może i od 2011 bo do 2015 mają być wycofane ze sklepów![]()
Michal napisał(a):komputelCzy poprawiliście szczelność w oprawach Luna poprzez zastosowanie tych nowych uszczelek
Mamy kilkanaście w eksploatacji - OUSa 400 z czego 80 % jest nieszczelnych - w kloszu gromadzi się woda,a prawie we wszystkich wypalają się klosze od temperatury nie wspominając o awariach układów zapłonowych IDS.Dodam,że oprawy były zainstalowane w 2001 roku.
DocBrown napisał(a):komputel napisał(a):DocBrown napisał(a):A ja jestem ciekaw kiedy ELGO przestanie wreszcie produkować takie porażki jak LEDA czy LUNA
Kiedy skończy się na nie popyt
są firmy które do dziś dzień chcą tylko OUR ????
mimo tego że same rtęciówki od 2011 niebęda produkowane w EU
Co do OUR to OK, przecież są Strady OUR, które są oprawami dużo lepszymi niż to paskudzstwo LEDA.
DocBrown napisał(a):To IP66 dla LEDY to chyba od ruskich na bazarze kupione
Często w tych paskudach jest pełno syfu w kloszach, zdecydowanie częściej niż w nowych Stradach.
Whites86 napisał(a):tak samo oglądajac te wszystkie luny trudno mi uwierzyc w te IP66 gdy obserwuje jak robi sie z nich akwarium![]()
tak pozatym jest prosty sposob by zachecic do zakupowania arcona, zrównac ceny z luną i przedstawic wyraznie zalety arcona, mysle ze wielu przemowi to do rozsądku
komputel napisał(a):Michal napisał(a):komputelCzy poprawiliście szczelność w oprawach Luna poprzez zastosowanie tych nowych uszczelek
Mamy kilkanaście w eksploatacji - OUSa 400 z czego 80 % jest nieszczelnych - w kloszu gromadzi się woda,a prawie we wszystkich wypalają się klosze od temperatury nie wspominając o awariach układów zapłonowych IDS.Dodam,że oprawy były zainstalowane w 2001 roku.
niestety 400W robi swoje i mogą sie wypalać więc zastanawiam się bardzo dlaczego ludzie kupuja ja zamiast acrona z szybą hartowaną ceny niewiele się różnią
Opr. uliczna LUNA OUSa-400, I 689,00 zł
Opr. drogowa ACRON 200S1, 400W, szkło 704,00 zł
różnica między nimi jest taka że luna jest 2 komorowa IP 66 ( komora lampy ) ip 44 ( komora osprzętu ) , a acron IP 66 całość
Michal napisał(a):Za dużo korzystniejsze ceny można kupić dobre i sprawdzone oprawy Philipsa
Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości