qba napisał(a):XXXJeDXXXX napisał(a):qba napisał(a):Używane. Pewnie wisiały dawniej na starych słupach i przełożono na nowsze, gdyż często się zdarzały takie przypadki. , albo zdjęte z innego miejsca. Mam nadzieję, że to przejściowe rozwiązanie i wkrótce zastąpią je jakieś porządne oprawy.
To są porządne oprawy.
Nie zgadzam się z tą tezą. Z tubularną lampa świeca nierównomiernie ( mimo, że odbłyśnik wyraźnie przystosowany jest do eliptycznych lamp, producent zaleca w karcie tubularne). Do tego ten kształt, przywodzący na myśl Europe wschodnią. ( archaiczny w porównaniu do krótkiej serii OUS) U mnie na szczęście 8 lat temu pozdejmowano wszystkie z ulic ( z wyjątkiem dwóch sztuk OUS 250 w podmiejskiej dzielnicy). Sa jeszcze na terenach kolejowych i prywatnych.
. dla mnie argumenty na za, nie futurystyczny konserwatywny design, dobry odbłyśnik wersja 400W,250W. Co do 150W się zgodzę odbłyśnik to kiszka. od 97r. klosze są super, nie brudzi się nie rdzewieje, w porównaniu z wersjami 1994 a 1997 to wielki postęp. Lampy eliptyczne w nich działają świetnie, ale dużo opraw świeci nierównomiernie.