[Sp.Rozwój] ORZ 3-kł "Trumienka, korytko"

Dyskusje na temat opraw oświetleniowych, które wykorzystują żarowe i wyładowcze źródła światła.

Re: [Sp.Rozwój] ORZ 3-kł "Trumienka, korytko"

Postprzez Whites86 » 29 listopada 2010, 17:59

Grawitron napisał(a):Witam!
Student PB piszący pracę inżynierską, pozytywnie zakręcony, początkujący oświetleniowiec potrzebuje danych fotometrycznych ORZ 3KŁ. :roll: Pozdrawiam. Przemek.

niestety takie nigdy nie powstały, ta oprawa nie miala kart katalogowych, (przynajmiej nikt z nas tutaj takowych nie posiada ani nigdy nie widzial :) ) wybrales sobie oprawe o ktorej mozna jedynie powiedziec ze byly produkowane w 2 wersjach krótkiej i długiej o mocach 125W 250W i 400W ;)
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez Grawitron » 29 listopada 2010, 18:29

Dzięki! Spółdzielnia "Rozwój" istnieje do dnia dzisiejszego, tylko że obecnie produkują suszarki do bielizny i półki do lodówek. :shock:
http://www.rozwojsi.pl/
Puściłem im maila i cicho. Pozdro.
Grawitron

Postprzez Whites86 » 29 listopada 2010, 18:56

Grawitron napisał(a):Dzięki! Spółdzielnia "Rozwój" istnieje do dnia dzisiejszego, tylko że obecnie produkują suszarki do bielizny i półki do lodówek. :shock:
http://www.rozwojsi.pl/
Puściłem im maila i cicho. Pozdro.

jesli bedą mieli takie dane i CI je przeslą to zamieśc je tez tutaj :)

bo na chwile obecną jedyne co mogę Ci polecic to wybór innej oprawy z rodziny Mesko, o nich jest najwiecej informacji, w tym karty katalogowe dane fotometryczne zdjęcia itp ;)
Whites86

Postprzez Grawitron » 7 grudnia 2010, 18:55

No cóż. Na maile nie odpowiadają ale dziś przeprowadziłem rozmowę z bardzo miłym panem z działu technicznego, który pamięta "tamte czasy". Okazuje się, że produkcja odbywała się nieopodal Kłobucka a mianowicie w Libidzy. To troszkę bliżej Częstochowy. Tam kiedyś wszystko było. :cry: W 1991 zakład upadł i kupił go niejaki Pan Janik. :roll: To na razie tyle. A może tylko tyle. Jak będę jakimś cudem nieopodal przejeżdżał to podrążę temat. Na razie muszę się obejść "smakiem" i coś zaimprowizować. Pozdrawiam.Przemek.
Grawitron

Postprzez Whites86 » 7 grudnia 2010, 19:56

Grawitron napisał(a):No cóż. Na maile nie odpowiadają ale dziś przeprowadziłem rozmowę z bardzo miłym panem z działu technicznego, który pamięta "tamte czasy". Okazuje się, że produkcja odbywała się nieopodal Kłobucka a mianowicie w Libidzy. To troszkę bliżej Częstochowy. Tam kiedyś wszystko było. :cry: W 1991 zakład upadł i kupił go niejaki Pan Janik. :roll: To na razie tyle. A może tylko tyle. Jak będę jakimś cudem nieopodal przejeżdżał to podrążę temat. Na razie muszę się obejść "smakiem" i coś zaimprowizować. Pozdrawiam.Przemek.

mogę Ci jedynie doradzic napisac cos o innej oprawie ;) np OURW 250-1 lub jakiejs ORZ 6 :) bo dokumentacji trumny raczej nie znajdziemy, juz ktos kiedys wspomnial ze takowej nawet niebylo
Whites86

Postprzez fil2701 » 26 grudnia 2010, 14:58

Zardzewiałe korytka bez lamp skierowane w zielsko... to dopiero klimat :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak jest ( a przynajmniej był) osietlany parking przed jednym z tomaszowskich bloków
Obrazek

Z przyszpitalnego parku

Obrazek

Obrazek

Obrazek

z innych terenów

Obrazek

Obrazek

Teren prywatny, więc wolałem nie ryzykować i takie od strony ulicy
Obrazek
fil2701

Zdjęcia: 609

Postprzez Misiumac » 26 grudnia 2010, 15:52

Super zdjęcia Filipie :)

Trumienki z Olsztynka:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Misiumac

Postprzez cieszyn » 26 grudnia 2010, 17:41

Na zdjęciu Fila, ta trumienka "wrosła" w ścianę - tylko dlatego, że obłożono elewację styropianem, otynkowana i krótki wysięgnik trumienki schował się pod spodem :lol:

:arrow: Misumac. Skąd wiesz, że Fil to Filip ? :roll:
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez Misiumac » 26 grudnia 2010, 17:57

cieszyn napisał(a): Misumac. Skąd wiesz, że Fil to Filip ?

Przecież napisał jak się nazywa w swoim pierwszym poście.
Ostatnio edytowano 26 grudnia 2010, 18:17 przez Misiumac, łącznie edytowano 2 razy
Misiumac

Postprzez cieszyn » 26 grudnia 2010, 18:05

Nie zauważyłem tego w pierwszym poście, sorry - inaczej bym się nie pytał ;) Przecież fil niekoniecznie musi oznaczać skrót od imienia
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze