[Mesko] Oprawa na świetlówki typu OUKS

Dyskusje na temat opraw oświetleniowych, które wykorzystują żarowe i wyładowcze źródła światła.

Re: [Mesko] Oprawa na świetlówki typu OUKS

Postprzez Jorgus » 22 października 2009, 05:18

Edziu napisał(a):OUSF rządzi, ale wydaje mi się sadząc po słupie że był montowany np. w latach 70. A ta blacha na tym słupie obok co to :?: moze karmnik dla ptaków :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Edziu,to temat o OUKS :mrgreen:
Jorgus

Zdjęcia: 0

Postprzez Edziu » 22 października 2009, 16:29

OUSF swoją drogą ;) , ale mnie interesuje również to żelastwo na słupie obok :!: :?: :idea:
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...
Edziu

Zdjęcia: 497

Postprzez oskard » 22 października 2009, 21:05

To zardzewiałe pudło na słupie WZ :?: Mnie się wydaje (pisałem już gdzieś o tym zdjęciu) że to słynna, i rzadko spotykana OZSK, ale patrząc na foty i projekt z katalogu, na wątku o niej, to ta wydaje się ciut za szeroka, ale może to OZSK na większą moc? W końcu ona miała dwie wersje, tylko ni ma szczegółowych zdjęć na wątku o niej:/ i trudno coś pewnego o niej powiedzieć :|
oskard

Zdjęcia: 29

Postprzez cieszyn » 22 października 2009, 21:18

oskard napisał(a):To zardzewiałe pudło na słupie WZ :?: Mnie się wydaje (pisałem już gdzieś o tym zdjęciu) że to słynna, i rzadko spotykana OZSK, ale patrząc na foty i projekt z katalogu, na wątku o niej, to ta wydaje się ciut za szeroka, ale może to OZSK na większą moc? W końcu ona miała dwie wersje, tylko ni ma szczegółowych zdjęć na wątku o niej:/ i trudno coś pewnego o niej powiedzieć :|

Mamy TU :arrow: http://www.lighting-gallery.pl/viewtopic.php?f=16&t=1862&hilit=OZSKzdjęcia z bliska tej oprawy

A Leon - mógłbyś ją sfocić z bliska?
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez cieszyn » 24 października 2009, 00:27

Nie wiem, może to OUSF ?

Warszawa, wyścigi konne

zdjęcia niedostępne
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Postprzez Jorgus » 24 października 2009, 05:54

dziwne,kolega mówił że OUKS to Oprawa Uliczna Kanałowa Sodowa :lol: :lol: :lol:

ciekawi mnie to ,że powiedział oprawa ;) nigdy tak nie mówił na oprawy :D
Jorgus

Zdjęcia: 0

Postprzez oskard » 25 października 2009, 00:05

No właśnie Cieszyn, to jest wątek o którym mówię, ale tam nie ma jej dokładnych zdjęć :( Jedno przedstawia jej szczątki, a drugie - whitesa - nie wiem dlaczego u mnie nie działa :| Jedyne z czego można skorzystać to ten projekt z mesko :|
Ale wracając do tematu OUSF... :o łał :!: świetne foto :!: Gdzie to dokładnie jest? Od Puławskiej, czy Bokserskiej gdzieś? I czy można tam podejść bliżej niej, czy ją ogrodzili?
oskard

Postprzez cieszyn » 25 października 2009, 15:44

oskard napisał(a):No właśnie Cieszyn, to jest wątek o którym mówię, ale tam nie ma jej dokładnych zdjęć :( Jedno przedstawia jej szczątki, a drugie - whitesa - nie wiem dlaczego u mnie nie działa :| Jedyne z czego można skorzystać to ten projekt z mesko :|
zdjęć tam dokładnych nie ma, ale jest karta katalogowa czy tez szkic czy jak to nazwać, więc można sobie ją dość dobrze wyobrazić

Ale zdjęcie (chyba jedyne tamże) wystarczy lekko rozjaśnić (szkoda, że sensu tej prostej operacji nie wszyscy dostrzegają ) i już widzimy, co jest w środku tej oprawy:
zdjęcia niedostępne

oskard napisał(a):... :o łał :!: świetne foto :!: Gdzie to dokładnie jest? Od Puławskiej, czy Bokserskiej gdzieś? I czy można tam podejść bliżej niej, czy ją ogrodzili?

Oj nie wiem, nie ja robiłem to zdjęcie :cry:
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Postprzez oskard » 25 października 2009, 16:12

Nie gniewajta się ludzie, ale dalej słabo widzę :( Poza tym, ona jest zamontowana jak OUKS :o A nie nasadzona na środku, gdzie ma otwór. Wygląda jakby wysiegnik był zczepiony z nią od góry, jak w świetlówkowych :?
oskard

Postprzez cieszyn » 25 października 2009, 17:08

To rozjaśnienie zdjęcia niewiele wyjaśnia, ta oprawa nie pasuje do schematu umieszczonego na początku wątku o niej
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze