Wystepowały dwa rodzaje tych opraw-rtęciowe i sodowe.Co ciekawe sodowe były mocowane za pomocą dwóch śrub,a rtęciowe na jedną śrube pomimo jednej wielkości.W sodowych odbłyśnik był zbudowany z 3 twardych aluminiowych kawałków,w rtęciowych był to kawałek wykrzywionej blachy która bardzo szybko rdzewiała i odpadała.Główną wadą oprawy była odpadająca klapka osprzętu,ale pomijając to oprawa była niezwykle trwała i wytrzymała,o wiele bardziej niż wszelkie ORZ 6,7 czy trumny.PROSZE O POMOC ! Kupiłem taką oto oprawe i nie wiem wgl co to jest.Najpierw zmyliłem sie że to sgs co Whites potwierdził,okazuje sie że to coś zupełnie nieznanego! Cała jest zrobiona z alu,i nie jest malowana,jest to gołe aluminium,Posida statecznik Electrostart ,Bułgarski,niemiecki zapłonnik i kond MIFLEX.Jest z 2012 roku,niestety nic wiecej nie ma na niej napisane.Jest na 400 W.Prosze o pomoc !

Może nie jest to stara oprawa,ale napewno nieznana.Wiec prosze o pomoc w jej identyfikacji ! Kupiłem kota w worku

Dziś dowiedziałem się że jest to turecka oprawa,przyjrzyjcie sie oprawie Michała -Turkowi.Jest dokladnie tak samo zbudowana,tylko że jego na 250 W moja na 400 W.Mają nawet taką samą komore osprzetu,podobną klapke i odblysnik.Znalazlem na stronie tureckiej galerii zdjecie mojej oprawy,tylko że z napisami TURKEY.Moja tego nie posiada,ale niestety tureckiego nie umiem i nadal nie wiem jak sie zwie jej typ.. Daje link do tego wątku gdzie widnieje moja oprawa..
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.ph ... 6&start=40