Utilizer napisał(a):Beton napisał(a):BTW można by powrzucać te lepsze zdjęcia http://www.oprawy.info, tam często wiszą bardzo kiepskie zdjęcia opraw robione kartoflem, najwyższy czas je podmienić
Przecież oprawy.info nie działa już od chyba ponad rokuTrochę szkoda że neon opuścił tą stronę, no i trochę śmieszne że jesteśmy forum nieistniejącego wortalu
Luk napisał(a):Sam miałem wtedy aparat, który miał zoom 3x, matrycę 4 megapikseli a jedynym formatem zdjęć był format 4:3. O panoramicznym formacie wtedy można sobie było tylko pomarzyć![]()
Teraz naprawdę są lepsze czasy, już za 800zł można kupić aparat z zoomem 20x, z 18 megapikselami oraz z formatem 16:9. No a jakość HD albo Full HD w filmach z aparatu to już standard.
16:9 zawsze można sobie było wykadrowaća Full HD to jest standard już w smartfonach, w aparatach było już parę lat temu
Akurat formatu 16:9 nie lubię, więc nawet by mi odpowiadał, ale fakt, kompakty aktualnie są na szczęście znacznie lepsze - chociaż i tak żaden nie przebije lustrzanki - moje zdjęcia są robione canonem 350d z 2005 i na pewno nie wrócę już do kompaktów

Ta strona działała jeszcze niedawno, musiała wyłączyć się ostatnio. Myślałem, że ktoś się nią jeszcze zajmuje,stąd propozycja wrzucania lepszych zdjęć i uaktualnienia jej.