zarówki halogenowe

Klasyczne i te nieco rzadziej spotykane

Re: zarówki halogenowe

Postprzez JeD » 21 stycznia 2014, 22:10

Dla mnie to i tak kretynizm, przeźroczyste źródło światła do kuchni, ja w kuchni mam świetlówkę 23W lecz zmieniam na 30W :) , a czemu znowu nie nawidzi ?, u mnie też większość nie lubiła kompaktów, lecz kilka argumentów i jest po sprawie :)
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Zdjęcia: 776

Postprzez Elektroservice » 21 stycznia 2014, 22:11

Nie zawsze światło w kuchni jest co chwila "pstykane", moja Babcia zapala światło jak się ściemni i gasi dopiero jak idzie spać. Ciekawe co Twojej Babci przeszkadza w ciepłym zapłonie, zwłoka w uruchamianiu się świetlówki jest niewielka przecież.
Precz z przewodami YDYt, oraz podobnymi w instalacjach elektrycznych !
Elektroservice

Zdjęcia: 0

Postprzez Watt » 21 stycznia 2014, 22:14

Elektroservice napisał(a):Nie zawsze światło w kuchni jest co chwila "pstykane", moja Babcia zapala światło jak się ściemni i gasi dopiero jak idzie spać. Ciekawe co Twojej Babci przeszkadza w ciepłym zapłonie, zwłoka w uruchamianiu się świetlówki jest niewielka przecież.

Tak, tylko że kompakty które dotychczas miała babcia rozgrzewały się ze 2 minuty. Nawet gdybym kupił te kompakty, to babcia by ich nie chciała, a po co mi kompakty 2700K :roll:
XXXJeDXXXX napisał(a):Dla mnie to i tak kretynizm, przeźroczyste źródło światła do kuchni, ja w kuchni mam świetlówkę 23W lecz zmieniam na 30W :) , a czemu znowu nie nawidzi ?, u mnie też większość nie lubiła kompaktów, lecz kilka argumentów i jest po sprawie :)

Nienawidzi, bo przy ciepłym starcie się rozgrzewają i są "ciemne". A co jest takiego złego w przezroczystym źródle światła w kuchni :?: Jak dla mnie nic.
Watt

Postprzez JeD » 21 stycznia 2014, 22:16

Watt napisał(a):
Elektroservice napisał(a):Nie zawsze światło w kuchni jest co chwila "pstykane", moja Babcia zapala światło jak się ściemni i gasi dopiero jak idzie spać. Ciekawe co Twojej Babci przeszkadza w ciepłym zapłonie, zwłoka w uruchamianiu się świetlówki jest niewielka przecież.

Tak, tylko że kompakty które dotychczas miała babcia rozgrzewały się ze 2 minuty. Nawet gdybym kupił te kompakty, to babcia by ich nie chciała, a po co mi kompakty 2700K :roll:
XXXJeDXXXX napisał(a):Dla mnie to i tak kretynizm, przeźroczyste źródło światła do kuchni, ja w kuchni mam świetlówkę 23W lecz zmieniam na 30W :) , a czemu znowu nie nawidzi ?, u mnie też większość nie lubiła kompaktów, lecz kilka argumentów i jest po sprawie :)

Nienawidzi, bo przy ciepłym starcie się rozgrzewają i są "ciemne". A co jest takiego złego w przezroczystym źródle światła w kuchni :?: Jak dla mnie nic.

Nie wiem skąd wziąłeś te bajki :mrgreen:, ja mam jakoś większość z ciepłym i jakoś nie mam tego problemu. :D
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Postprzez famabud » 21 stycznia 2014, 22:16

Cóż jak ma się w domu maniaków "oszczędzania światła" poprzez częste zapalanie i gaszenie światła to rzeczywiście lepiej pójść w halogeny... Niektórym nie przetłumaczysz, że lepiej żeby świetlówka dłużej świeciła, niż potem żeby kupować nową. :roll:
Light is life
famabud

Zdjęcia: 1074

Postprzez Watt » 21 stycznia 2014, 22:17

Sam jesteś z bajki :mrgreen: To idź i wytłumacz to mojej babci :roll:
famabud napisał(a):Cóż jak ma się w domu maniaków "oszczędzania światła" poprzez częste zapalanie i gaszenie światła to rzeczywiście lepiej pójść w halogeny... Niektórym nie przetłumaczysz, że lepiej żeby świetlówka dłużej świeciła, niż potem żeby kupować nową. :roll:

Dokładnie... :roll:
Watt

Postprzez JeD » 21 stycznia 2014, 22:19

Watt napisał(a):Sam jesteś z bajki :mrgreen: To idź i wytłumacz to mojej babci :roll:
famabud napisał(a):Cóż jak ma się w domu maniaków "oszczędzania światła" poprzez częste zapalanie i gaszenie światła to rzeczywiście lepiej pójść w halogeny... Niektórym nie przetłumaczysz, że lepiej żeby świetlówka dłużej świeciła, niż potem żeby kupować nową. :roll:

Na Twoje nieszczęście jestem tutaj :mrgreen:, ja tam tego nie rozumiem zapala po 2 sek się rozpala i świeci, co w tym wkurzającego. :)

U mnie migają 3 lata już kompakta Aro z bazaru za 11zł i jakoś nie mogą zamigać :P
#lubie_sode
JeD

Postprzez Watt » 21 stycznia 2014, 22:22

XXXJeDXXXX napisał(a):
Watt napisał(a):Sam jesteś z bajki :mrgreen: To idź i wytłumacz to mojej babci :roll:

Na Twoje nieszczęście jestem tutaj :mrgreen:, ja tam tego nie rozumiem zapala po 2 sek się rozpala i świeci, co w tym wkurzającego. :)

U mnie migają 3 lata już kompakta Aro z bazaru za 11zł i jakoś nie mogą zamigać :P

Po tych 2 sek świeci, ale nie pełną mocą. Zobacz opakowanie Osrama z ciepłym zapłonem.
Watt

Postprzez JeD » 21 stycznia 2014, 22:24

Watt napisał(a):Po tych 2 sek świeci, ale nie pełną mocą. Zobacz opakowanie Osrama z ciepłym zapłonem.

Z zimnym od razu 100% wszystkie :?: :D , u mnie jest raczej zasada że się zapala światło jak jest już ciemno a gasi jak już się idzie spać ;)
#lubie_sode
JeD

Postprzez Watt » 21 stycznia 2014, 22:50

XXXJeDXXXX napisał(a):
Watt napisał(a):Po tych 2 sek świeci, ale nie pełną mocą. Zobacz opakowanie Osrama z ciepłym zapłonem.

Z zimnym od razu 100% wszystkie :?: :D , u mnie jest raczej zasada że się zapala światło jak jest już ciemno a gasi jak już się idzie spać ;)

Yhym, szczególnie jak babcia zapala w kuchni światło kilka razy dziennie :roll: Wtedy żarówka przeżyje kompakta, więc :?: :roll:
Watt

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Żarówki tradycyjne i halogenowe