Elektroservice napisał(a):Nie zawsze światło w kuchni jest co chwila "pstykane", moja Babcia zapala światło jak się ściemni i gasi dopiero jak idzie spać. Ciekawe co Twojej Babci przeszkadza w ciepłym zapłonie, zwłoka w uruchamianiu się świetlówki jest niewielka przecież.
XXXJeDXXXX napisał(a):Dla mnie to i tak kretynizm, przeźroczyste źródło światła do kuchni, ja w kuchni mam świetlówkę 23W lecz zmieniam na 30W, a czemu znowu nie nawidzi ?, u mnie też większość nie lubiła kompaktów, lecz kilka argumentów i jest po sprawie
Watt napisał(a):Elektroservice napisał(a):Nie zawsze światło w kuchni jest co chwila "pstykane", moja Babcia zapala światło jak się ściemni i gasi dopiero jak idzie spać. Ciekawe co Twojej Babci przeszkadza w ciepłym zapłonie, zwłoka w uruchamianiu się świetlówki jest niewielka przecież.
Tak, tylko że kompakty które dotychczas miała babcia rozgrzewały się ze 2 minuty. Nawet gdybym kupił te kompakty, to babcia by ich nie chciała, a po co mi kompakty 2700K
XXXJeDXXXX napisał(a):Dla mnie to i tak kretynizm, przeźroczyste źródło światła do kuchni, ja w kuchni mam świetlówkę 23W lecz zmieniam na 30W, a czemu znowu nie nawidzi ?, u mnie też większość nie lubiła kompaktów, lecz kilka argumentów i jest po sprawie
Nienawidzi, bo przy ciepłym starcie się rozgrzewają i są "ciemne". A co jest takiego złego w przezroczystym źródle światła w kuchniJak dla mnie nic.
famabud napisał(a):Cóż jak ma się w domu maniaków "oszczędzania światła" poprzez częste zapalanie i gaszenie światła to rzeczywiście lepiej pójść w halogeny... Niektórym nie przetłumaczysz, że lepiej żeby świetlówka dłużej świeciła, niż potem żeby kupować nową.
Watt napisał(a):Sam jesteś z bajkiTo idź i wytłumacz to mojej babci
famabud napisał(a):Cóż jak ma się w domu maniaków "oszczędzania światła" poprzez częste zapalanie i gaszenie światła to rzeczywiście lepiej pójść w halogeny... Niektórym nie przetłumaczysz, że lepiej żeby świetlówka dłużej świeciła, niż potem żeby kupować nową.
Dokładnie...
XXXJeDXXXX napisał(a):Watt napisał(a):Sam jesteś z bajkiTo idź i wytłumacz to mojej babci
Dokładnie...
Na Twoje nieszczęście jestem tutaj, ja tam tego nie rozumiem zapala po 2 sek się rozpala i świeci, co w tym wkurzającego.
U mnie migają 3 lata już kompakta Aro z bazaru za 11zł i jakoś nie mogą zamigać
Watt napisał(a):Po tych 2 sek świeci, ale nie pełną mocą. Zobacz opakowanie Osrama z ciepłym zapłonem.
XXXJeDXXXX napisał(a):Watt napisał(a):Po tych 2 sek świeci, ale nie pełną mocą. Zobacz opakowanie Osrama z ciepłym zapłonem.
Z zimnym od razu 100% wszystkie![]()
, u mnie jest raczej zasada że się zapala światło jak jest już ciemno a gasi jak już się idzie spać
Powrót do Żarówki tradycyjne i halogenowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości