CDM - byłeś szybszy, chciałem zeskanować artykuł z gazety, ale mnie wyręczyłeś
Cóż, w dłuższej perspektywie żarówki dni były policzone, nie sądziłem jednak, że się do tego tak ostro wezmą?
To mi pachnie jak uchwała i prikaz od dawnej PZPR!!!
Poza tym kto zagwarantuje, że alternatywne źródła światła będą tańsze niż dziś? Dziś są drogie, bo są żarówki właśnie
Więc ciekaw jestem ., . . .
A na koniec to trochę to żałosne i śmieszne wręcz - zakazywać w całej UNII produkcji żarówek, tego by nawet PZPR nie wymyśliła i nie uchwaliła!
PRzecież lepiej jest wychowywać, uczyć, przekonywać, itd. bo dopóki jest klient na taki towar, to niech jest produkowany.
To tak, jakby nie wiem, zakazać produkcji świeczek - bo śmierdzą, kopcą i mało światła dają. A przecież tylko
Cena powinna regulować rynek, jeśli te energooszczędne lampy by radykalnie potaniały, to komu by się chciało kupować zwykłe żarówki? Na dziś sądzę, że producenci tych "oszczędnych" mają niezłą przebitkę na tej produkcji lub cena jest taka wysoka, bo sprzedaż jest zbyt niska.
Co nam jeszcze jaśnie wielmożna Unia Europejska jesz czenakaże?
Boję się, że w trosce o środowisko, . . . . . zakażą produkcji papieru WC, i każą każdemu w zamian chodować sobie krzewy jakieś o dużych liściach !!! Będzie ekologicznie i nowoczesnie.