XXXJeDXXXX napisał(a):Watt napisał(a):Tak, z pewnościąA ja zrobiłem sobie porównanie z żarówką i halogen jest dużo chłodniejszy niż tylko 100K.
Ja wierzę producentom.
qba napisał(a):XXXJeDXXXX napisał(a):Watt napisał(a):Tak, z pewnościąA ja zrobiłem sobie porównanie z żarówką i halogen jest dużo chłodniejszy niż tylko 100K.
Ja wierzę producentom.
A ja nie, ponieważ od jakiegoś czasu kłamią co do trwałości źródeł, które często nie dożywają nawet połowy deklarowanego przez producenta czasu. I dotyczy to właściwie każdego typu lampy.
litak1 napisał(a):4000K to 3726 st C popatrz sobie w jakiej temperaturze topnieje wolfram. Żarówka może osiągnąć taką temperaturę barwową ale tylko przy użyciu filtrów
Elektroservice napisał(a): czyżby zasługa niebieskiej bańki ?
Elektroservice napisał(a):litak1 napisał(a):4000K to 3726 st C popatrz sobie w jakiej temperaturze topnieje wolfram. Żarówka może osiągnąć taką temperaturę barwową ale tylko przy użyciu filtrów
Nie wiem w jakiej T topnieje wolfram, ale Philips Blue Vision jak dostanie 14,4V to świeci tak na oko w barwie 4000K, czyżby zasługa niebieskiej bańki ?
XXXJeDXXXX napisał(a):Elektroservice napisał(a):litak1 napisał(a):4000K to 3726 st C popatrz sobie w jakiej temperaturze topnieje wolfram. Żarówka może osiągnąć taką temperaturę barwową ale tylko przy użyciu filtrów
Nie wiem w jakiej T topnieje wolfram, ale Philips Blue Vision jak dostanie 14,4V to świeci tak na oko w barwie 4000K, czyżby zasługa niebieskiej bańki ?
Zainwestuj w ksenony
Elektroservice napisał(a):litak1 napisał(a):4000K to 3726 st C popatrz sobie w jakiej temperaturze topnieje wolfram. Żarówka może osiągnąć taką temperaturę barwową ale tylko przy użyciu filtrów
Powrót do Żarówki tradycyjne i halogenowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości