CDM napisał(a):Żarówki z nowych produkcji najogólniej mówiąc są do chrzanu, nie to, co było kiedyś. Nie ma chyba ju ż teraz firmy, która by produkowała solidne żarówki. Wszystkie po krótkim okresie eksploatacji się przepalają, tak samo te droższe i te tanie. Ja żarówek wymieniam miesięcznie po 60 lub więcej, mam kilka bloków w eksploatacji. Próbowałem już chyba prawie wszystkiego, nawet tych Spectrum, wszystko to jedna wielka kicha.
Ja już po części i tak powkręcałem kompakty, ale tylko tam, gdzie jest utrudniony dostęp, albo w mlecznych kloszachswietlik napisał(a):CDM napisał(a):Żarówki z nowych produkcji najogólniej mówiąc są do chrzanu, nie to, co było kiedyś. Nie ma chyba ju ż teraz firmy, która by produkowała solidne żarówki. Wszystkie po krótkim okresie eksploatacji się przepalają, tak samo te droższe i te tanie. Ja żarówek wymieniam miesięcznie po 60 lub więcej, mam kilka bloków w eksploatacji. Próbowałem już chyba prawie wszystkiego, nawet tych Spectrum, wszystko to jedna wielka kicha.
To musisz zamiast żarówek powkręcać kompaktowe świetlówki zintegrowane ale markowe i przed wkręceniem gwint posmarować klejem lub silikonemwidziałem już takie patenty. Świetlówkę idzie wykręcić ale metalowy gwint zostaje w oprawce
Powrót do Żarówki tradycyjne i halogenowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość