Bardzo ładna ta żarówa, tylko logo szpeci więc oby to była naklejka:) A tak swoją drogą, to takie proste i jakże poszukiwane dziś projekty à la retro mógłby chyba pan Zawady robić, a nie jakieś serduszka:)
Wystawa sklepu oświetleniowego w holenderskim Mastricht. Normalnie istny raj, niektórych typów żarówek nigdy nie widziałem, jak choćby kolorowe bezcieniowe ze srebrzoną kopułą,ciekawa jest także matowa ze srebrzoną kopułą, ale z taką sie już spotkałem. Kryptonowe grzybki (największy 150W) są całe mleczne, ale niektóre górę mają matowaną, coś jak LRFR Wiele z nich nie było produkowanych w Polsce, a na wystawie to same Phillipsy, szkoda, że to tylko wystawa. Te żarówki niektóre mają nawet kilkadziesiąt lat.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
Starałem sie uchwycić jak najwięcej spośród żarówek jakie tam były. Zdecydowana większość ma mosiężne trzonki.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku