KaszeL napisał(a):W zdecydowanej większości wyglądają fatalnie w oprawach przystosowanych do żarówek.
andrzejlisek napisał(a):KaszeL napisał(a):W zdecydowanej większości wyglądają fatalnie w oprawach przystosowanych do żarówek.
Wydaje mi się, że przynajmniej częściowo, sprawę rozwiązują śwetlówki z rurką w kształcie spirali. Są też takie, które mają plastikową obudowę w kształcie podobnym do żarówki.
mariano napisał(a):dobrze wygladaja ale maja mniejszy strumien swietlny, dlatego ja wole te z odkrytymi u-rurkami. Dla mnie nie jest najwazniejsza estetyka ale jak najwieksza ilosc swiatla z jednego wata.
P.S. Ciekawe czy kiedys wprowadza metalohalogeny z zintegrowanym ukladem zaplonowym, tak zeby mozna bylo wkrecic zamiast zarówki czy swietlówki.
KaszeL napisał(a):Jasne, że są świetlówki, których kształty przypominają żarówki. Niestety nie ma takich kompaktowych odpowiedników żarówek z trzonkiem E14. Ciężko zmieścić kompakta do oprawy, która została zaprojektowana do żarówki świecowej.
Powrót do Świetlówki liniowe i kompaktowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości