LUMILUXDELUXE napisał(a):Rozmarzyłem się, ale wróćmy do tematu kompaktów. Widzę że w katalogu Philipsa jest masę dziennych świetlówek kompaktowych, prawie wszystkie modele są w wersji 2700K i 6200K a mimo to ciężko je dostać. Przedziwne
LUMILUXDELUXE napisał(a):W hurtowni niedaleko mnie pracuje bardzo ładna pani i doskonale zna się nie tylko na barwach światła, ale i oprawach, przewodach, gniazdach, uhhh
Gamaliel napisał(a):Nie mawaiają "na pałę", tylko zamawiają to co się sprzedaje. A 90% odviorców detalicznych do domu chce barwę ciepłą. I tyle. Dużym marketom czy nawet hurtowniom nie opłaca się zamawiać świetlówek komapktowych o barwie 6500K, których nikt nie kupi. A jak ktoś takich świetlówek potrzebuje to bez problemu może je sobie zamówić.
Whites86 napisał(a):idz do jakiegokolwiek sasiada i spytaj sie czy wie jak rozróznic swietlówki cieple od zimnych ktore sa w opakowaniach w sklepie... 90% niebedzie wiedzialo nawet o czym mówisz...wiekszosc ludzi jak idzie kupic swietlówke to kupuje to co lezy na polce i interesuje ich zazwyczaj tylko cena... a zamawiane jest na pałe bo często wybór jest naprawde marny.. w duzych sklepach jest juz troche lepiej...
Gamaliel napisał(a):Whites86 napisał(a):idz do jakiegokolwiek sasiada i spytaj sie czy wie jak rozróznic swietlówki cieple od zimnych ktore sa w opakowaniach w sklepie... 90% niebedzie wiedzialo nawet o czym mówisz...wiekszosc ludzi jak idzie kupic swietlówke to kupuje to co lezy na polce i interesuje ich zazwyczaj tylko cena... a zamawiane jest na pałe bo często wybór jest naprawde marny.. w duzych sklepach jest juz troche lepiej...
Nie muszę iść do siąsiada. Jestem handlowcem, to moja praca. Więc raczej wiem o czym mówię skoro sprzedaję tego szajsu za sto kawałków miesięcznie, nie sądzisz?
Powrót do Świetlówki liniowe i kompaktowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość