a może to są rury T5 wkręcone do opraw za pomocą adapterów? nie wiadomo, bo nie widać dobrze, ale na pewno są adaptery/przejsciówki ,które umożliwiają wkręcenie rur T5 do opraw dla rur T8
widziałem kilkakrotnie w Niemczech coś takiego
lumix26 napisał(a):pierw myślałem że to świetlówki LED tylko po co napisane jest zasilanie na tych świetlówkach![]()
Lampka napisał(a):Rzeczywiście, jestem za tym, żeby połączyć ten wątek z wątkiem "świetlówki miniaturowe", bo określenie "miniaturowe", w domyśle technicznym, odnosi się właśnie do świetlówek T5.
trojmiejski napisał(a):Nietypowe T5 jako zamiennik T8 z wbudowanym odbłyśnikiem:
Ktoś jest w stanie coś więcej powiedzieć na temat tego cuda?
trojmiejski napisał(a):Lampka napisał(a):Rzeczywiście, jestem za tym, żeby połączyć ten wątek z wątkiem "świetlówki miniaturowe", bo określenie "miniaturowe", w domyśle technicznym, odnosi się właśnie do świetlówek T5.
T5 to T5, też jestem za tym, żeby był wspólny wątek dla świetlówek w całym zakresie mocy, od 4W do 80W.
lumix26 napisał(a):trojmiejski napisał(a):Nietypowe T5 jako zamiennik T8 z wbudowanym odbłyśnikiem:
Ktoś jest w stanie coś więcej powiedzieć na temat tego cuda?
http://www.gwj.pl/download/gwj_pl_ofert ... _in_t8.pdf
toomm40 napisał(a):a może to są rury T5 wkręcone do opraw za pomocą adapterów? nie wiadomo, bo nie widać dobrze, ale na pewno są adaptery/przejsciówki ,które umożliwiają wkręcenie rur T5 do opraw dla rur T8
widziałem kilkakrotnie w Niemczech coś takiego
slaweklampy napisał(a):Dwa świetlówki połączone szeregowo pod jeden statecznik?
toomm40 napisał(a):dziękuję za dedykację , piękny widok![]()
oprawa też starannie wykonana, kabelki puszczone pod deseczką ,żeby plątaniny nie było
jeszcze 13 -watowej brakuje do kompletu
ten pierwszy polampek ma barwę oznaczoną jako 2.1 czyli lepszą niż 6 i 4 W, polska wersja "de luxe" , choć tak naprawde wypada blado ,jak na "lepszą " wersję![]()
8w i 6w można połączyć szeregowo na stateczniku 13W ewentualnie , ale ja lubię/wolę osobno
Powrót do Świetlówki liniowe i kompaktowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości