Gamaliel napisał(a):No ja im daję wybór, pokazuje przykłady, róźną barwę światła etc, ale 90% wybiera barwe ciepłą. I tyle.
no to widze ze jestes jednym z nielicznych porzadnych sprzedawców bo ja zazwyczaj tam gdzie ide to robia takie oczy

Gamaliel napisał(a):No ja im daję wybór, pokazuje przykłady, róźną barwę światła etc, ale 90% wybiera barwe ciepłą. I tyle.
Luk napisał(a):Na Allegro są świetlówki o barwie 6400 K ale tylko te o mocy ponad 50WA takie już nie są energooszczędne
Gamaliel napisał(a):Nie zgodzę się. Producencie robią takie świetlówki, to nie problem. Problem jest z dostaniem, a to wynika jak już wspomniałem z tego że większośc ludzi preferuję 2700k (i nie ma się co na to obrażać, takie są gusta). Natomiast to że takie świetlówki nie lażą w marketach lub na półkach sklepów to nie znaczy że nie można ich dostać. Bez problemu można je zamówić w kazdej hurtowi, w co lepszych sklepach. Nie ma równiez problemu z zakupieniem takich świetlówek przez internet. Częsciej spotyka się co prawda 4000 niż 6500, ale daylighty też się znajdzie jak się człowiek uprze. Mi znalezienie tego w sieci zajęło jakieś 15 min. Mogłem to równiez załatwić jednym telefonem.
CDM napisał(a)::arrow: Gamaliel, zdaje się,ze powiedziałeś dokładnie to samo..Zdaję sobie sprawę,że są produkowane, ale powszechnie dostępna nie są.
Powrót do Świetlówki liniowe i kompaktowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość