Farel -chłopaki piszą serio i ja Ci to powiem że na mostku świeci słabiej wiem bo sam robiłem to w garażu i po 3 miesiącach wywaliłem to ,bo miałem dość słabego światła na zużytych świetlówkach i do tego już zzieleniałe ,to jest raczej dobre dla zabawy gdzieś tam w kąciku zapalić i wykańczać te rury
Spróbuj się przyzwyczaić do takiego światła na mostku przez jakieś tydzień czy dwa a potem daj normalne świetlówki nowe czy częściowo używane i na normalnym układzie bez mostka Graetza i wtedy zobaczysz różnicę

Whites nie zgodzę się z Tobą że są osoby które katują rury,może i są tutaj ale nie wszyscy,może i fakt trochę fotek czy filmików daje związane z tym ,ale ja nie katuje tylko użytkowuje w sposób normalny,ostatnio udaje mi się trochę tanio kupować rury, dostaje też gratisy czyli używane,a te idą jako pierwsze do opraw,
Tak samo toomm ma podobny przypadek On to już w ogóle bardzo dużo załatwia jako nowe czy używane,więc nie dziwcie się ze dajemy trochę zdjęć zużytych rur w tak krótkim czasie;-) Używane szybciej kończą swój żywot

Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.