Oprawy bedą opuszczone o jakieś pół metra i beda zawieszone w koncu pokoju - jedna koło drugiej w odlegosci 1m.
Może da rade w moim laboratoryjnym kąciku

Utilizer napisał(a):arw napisał(a):Chyba zrobie dwie opcje - dwie podwieszane oprawy T5 21W, dające 840, albo 954 może? - to jest do pracy z elektroniką.
I dodatkowo dwa halogeny świecące w sufit i dwa punktowo skierowane jedno na biurko, drugie na łóżko, dla komfortowego odpoczywającego oświetlenia. Pokój to ~10m2
Może coś z tego będzie...
Moim zdaniem bardzo dobry pomysł, sam chciałbym mieć kiedyś takie oświetlenie w pokoju. T5 to generalnie dobry wybór, bo jak inwestować w drogie oprawy to lepiej zaiwestować w T5 - energooszczędność robi swoje. Co do barwy to nie miałem do czynienia z 954, ale jak na moje właśnie taka barwa byłaby najlepsza do pracy
- są w sprzedaży takie oprawy, nie widziałem w sklepie, ale kiedyś widziałem je przez okno jak szedłem ulicą, to ktoś miał takie w kuchniUtilizer napisał(a):Na pudełku od kompakta Philips Tornado, mam wrażenie że widzę OBsa, szkoda że to tylko oprawa podobna do OBsa
Źródło: http://www.lamptech.co.uk/
Powrót do Świetlówki liniowe i kompaktowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość