KaszeL napisał(a):W całym domu mam tylko świetlówki liniowe o barwie 827. W zdecydowanej większości są to T5 HE 28W, ale mam też jedną T8 36W i jedną T8 18W. Ostatnio świecą po kilka godzin dziennie
qba napisał(a):Tungsram produkuje świetlówki T 12 o barwie 2950k. Z kolei ja tez wolę barwę z jaka świeciły stare warm white. Sylvania takie produkuje.
Whites86 napisał(a):KaszeL napisał(a):W całym domu mam tylko świetlówki liniowe o barwie 827. W zdecydowanej większości są to T5 HE 28W, ale mam też jedną T8 36W i jedną T8 18W. Ostatnio świecą po kilka godzin dziennie
no to Cie podziwiambo ja nienawidze tej barwy swiatła, coprawda swietlówke liniowa która uzywam mam w domu tylko 1 jest to T5 8W 6500K w akwarium do rybek , ale mialem w calym domu swietlówki apollo od 13W do 20W w barwie 3000k to w domu bylo tragocznie ciemno :/ niedawno calkiem powymienialem wszystkie na 24W poluxa 6200K i jest o niebo lepiej tymbardziej ze jest to dla mnie normalna barwa swiatła, szkoda tylko ze tak trudno je dostać
qbott napisał(a):qba napisał(a):Tungsram produkuje świetlówki T 12 o barwie 2950k. Z kolei ja tez wolę barwę z jaka świeciły stare warm white. Sylvania takie produkuje.
A ja wolę 930 osrama. Cudowne światło, prawie takie jak w żarówce
Whites86 napisał(a):qbott napisał(a):qba napisał(a):Tungsram produkuje świetlówki T 12 o barwie 2950k. Z kolei ja tez wolę barwę z jaka świeciły stare warm white. Sylvania takie produkuje.
A ja wolę 930 osrama. Cudowne światło, prawie takie jak w żarówce
ja sie dziwie troche bo dlamnie zólte swiatło jest wstrętne :/ dlatego powymienialem wszystko na swietlówki dzienne Poluxa
qbott napisał(a):Ono jest ciepłobiałe a nie żółte
Powrót do Świetlówki liniowe i kompaktowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości