bartek380V napisał(a):Fajnie. Ja mam belke 18 W i chetnie podlaczylbym tam bebechy z kompaktowki bo uklad klasyczny ma duzo wad. Niestety nie wierzylem ze to rure da sie bezpiecznie swiecic w ten sposob., Skoro uklad jeszcze zyje to pewnie juz podziala dluzej
max napisał(a):965? Ma niszczyć dobre świetlówki i dawać przestarzałe? Oo nie. 8xx szkoda a nie czegoś co paskudnie świeci. A wygląd niema znaczenia, poza tym niewiem jak grubsza rura może być ładniejsza od cieńszej. A takie gadanie to już się robi nudne. Każdy wie co ma robić i co dla niego dobre. Tobie radzę przetestować coś lepszego i się przekonać. Poza tym elektronika to żadna profanacja - cichsza, mniejsze straty, światło nie miga - same zalety.
max napisał(a):Aaa to o to chodzi że nie rozróżniasz tych barw albo nie chcesz po prostu. Ja niewiem jak 6500K może być miłe jeszcze o tak niskim współczynniku oddawania barw. Poza tym odpal tą Aurę i się przekonaj. Albo wypróbuj Graphica 965. Albo tą drugą 965 co daje więcej lm. I to chyba nie ja jestem ograniczony bo ja nie chcę niszczyć lepszych świetlówek i upierać się przy gorszych. I nie ja wolę nadmierne ilości zimnego wstrętnego światła a nie np to co daje żarówka.
Powrót do Świetlówki liniowe i kompaktowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości