W mieszkaniu jest 1000 innych urządzeń oprócz lamp i różnicę w rachunkach na rzekomą niekorzyść świetlówek tak naprawdę można zwalić na jakiś sprzęt.
qba napisał(a):Ja nie zauważyłem u siebie zmniejszenia poboru prądu po cześciowym zastosowaniu kompaktów. Z kolei do czytania najbardziej odpowiada mi światło mocnych żarówek lub halogenów. Kompakty 2700k są zbyt różowe, a 6500 za zimne. 4000k nie można nigdzie w mojej okolicy dostać, mimo że sa w jednych delikatesach jako oświetlenie ogólne.
leon0785 napisał(a):qba napisał(a):Ja nie zauważyłem u siebie zmniejszenia poboru prądu po cześciowym zastosowaniu kompaktów. Z kolei do czytania najbardziej odpowiada mi światło mocnych żarówek lub halogenów. Kompakty 2700k są zbyt różowe, a 6500 za zimne. 4000k nie można nigdzie w mojej okolicy dostać, mimo że sa w jednych delikatesach jako oświetlenie ogólne.
Ja mam to samo nie mogę czytać w świetle świetlówek blisko mnie umieszczonych bardzo szybko męczy mi się przy nich wzrok.
Do czytania używam tylko światła żarówek bo dzięki nim moge czytać nawet kilka godzin i nie odzczuwac zmęczenia wzroku.
Kompakty 2700k są zbyt różowe
Powrót do Świetlówki liniowe i kompaktowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości