Taka świetlówka świeci na bardzo ciemno czerwono, mam kilka sztuk, są idealne do różnych dekoracji.andrzejlisek napisał(a):
Może ktoś wiem, jak świeci świetlówka Philipsa, która jest oznaczona jako czerwona?
Taka świetlówka świeci na bardzo ciemno czerwono, mam kilka sztuk, są idealne do różnych dekoracji.andrzejlisek napisał(a):
Może ktoś wiem, jak świeci świetlówka Philipsa, która jest oznaczona jako czerwona?
LUMILUXDELUXE napisał(a):Nie, to jest głupota tych oznaczeń. 125 to powinni oznaczyć '740' czyli 4000K, oddawanie barw Ra = 75
KaszeL napisał(a):LUMILUXDELUXE napisał(a):Nie, to jest głupota tych oznaczeń. 125 to powinni oznaczyć '740' czyli 4000K, oddawanie barw Ra = 75
Nie wiem jak to było wcześniej, ale mam wrażenie że po prostu nie było jednego wspólnego schematu oznaczania barwy. Teraz przyjęło się pisać w kodzie trzycyfrowym, co znacznie ułatwia rozpoznanie źródła.
CDM napisał(a):Ja bym znalazł rury 65W OSRAM o barwie 31, a wiec 830..
LUMILUXDELUXE napisał(a):A oto świetlówka 48W T12, kolejny amerykański dziwoląg:
http://cgi.ebay.com/Fluorescent-light-b ... 1|294%3A50
Powrót do Świetlówki liniowe i kompaktowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości