toomm40 napisał(a):amisiek napisał(a):To jest pewnie 640?
niestety na to wygląda
Nie wiem, czy tak wszędzie, bo w czasach największej popularności T 12 najwięcej było stosownych 6500k.Whites86 napisał(a):jak dla mnie to całe szczęście że te 2600K nie weszły do produkcji, znając życie pakowali by je absolutnie wszędziea tak przynajmniej jest jakas alternatywa dla zamulającego żarówkowego światła
Whites86 napisał(a):jak dla mnie to całe szczęście że te 2600K nie weszły do produkcji, znając życie pakowali by je absolutnie wszędziea tak przynajmniej jest jakas alternatywa dla zamulającego żarówkowego światła
Whites86 napisał(a):jak dla mnie to całe szczęście że te 2600K nie weszły do produkcji, znając życie pakowali by je absolutnie wszędziea tak przynajmniej jest jakas alternatywa dla zamulającego żarówkowego światła
Albo jak to kiedyś określono "tętniąca sinym światłem rurka rtęciowa w której świetle wyglądamy na chorych ( dlatego tak umiłowane przez służbę zdrowia)"Beton napisał(a):Whites86 napisał(a):jak dla mnie to całe szczęście że te 2600K nie weszły do produkcji, znając życie pakowali by je absolutnie wszędziea tak przynajmniej jest jakas alternatywa dla zamulającego żarówkowego światła
Wątpliwe, a nawet jeśli by tak się stało, ludzie nie znienawidziliby masowo świetlówek liniowych, pozostałyby jakimś tam światłem, zupełnie dla nich obojętnym. A tak mamy stereotyp:
świetlówka
- niezdrowa
- migocząca
- "światło z kostnicy".
Powrót do Świetlówki liniowe i kompaktowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości