LRF 400 watt

Lampy rtęciowe, sodowe, metalohalogenkowe

Re: LRF 400 watt

Postprzez DocBrown » 24 grudnia 2009, 14:42

No i wyszło na moje :D
130V i 3,5A :P
DocBrown

Postprzez Whites86 » 24 grudnia 2009, 16:41

DocBrown napisał(a):No i wyszło na moje :D

w to nieuwierze ;) najlepiej gdybys wykonał pomiar cyfrowym miernikiem
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez DocBrown » 24 grudnia 2009, 16:47

Whites86 napisał(a):

Mam zdjęcia mierników na dowód, pozatym cyfrowym miernikiem zmierzysz z jeszcze gorszym błędem niż tak jak ja mierzyłem, bo on nie jest przystosowany do pomiaru odkształconych przebiegów :P
Natomiast te mierniki tablicowe są przewidziane do pracy z prądem przemiennym i odkształcenie przebiegu nie wpływa aż tak znacznie na wyniki pomiarów jak przy mierniku cyfrowym.

P.S. Pomiar mało używanego LRF250 na STR250 wykazuje prąd pracy 2,15A tak więc mierniki działają prawidłowo.
DocBrown

Postprzez Whites86 » 24 grudnia 2009, 17:04

DocBrown napisał(a):
Whites86 napisał(a):

Mam zdjęcia mierników na dowód, pozatym cyfrowym miernikiem zmierzysz z jeszcze gorszym błędem niż tak jak ja mierzyłem, bo on nie jest przystosowany do pomiaru odkształconych przebiegów :P
Natomiast te mierniki tablicowe są przewidziane do pracy z prądem przemiennym i odkształcenie przebiegu nie wpływa aż tak znacznie na wyniki pomiarów jak przy mierniku cyfrowym.

P.S. Pomiar mało używanego LRF250 na STR250 wykazuje prąd pracy 2,15A tak więc mierniki działają prawidłowo.

zmierzy bardziej dokladnie niz na tablicówce
jestem ciekaw jak ty mozesz odczytac wartosci do 0,05A na tych Twoich miernikach :) zapodaj foto zobaczymy
Whites86

Postprzez KaszeL » 24 grudnia 2009, 23:43

DocBrown napisał(a):
Whites86 napisał(a):

Nie dość, że opowiadasz bzdury, to jeszcze wprowadzasz czytelników w błąd. Na jakiej postawie twierdzisz, że miernik cyfrowy zmierzy taki prąd z większym błędem?
Na dodatek z uporem maniaka błędnie odczytujesz wartość wskazywaną przez ten amperomierz. Przy takiej podziałce i takiej klasie dokładności mogłeś odczytać 2,2A +- 0,09A. Czyli tak na prawdę zmierzyłeś coś z zakresu 2,11 - 2,29A
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
KaszeL
Site Admin

Zdjęcia: 534

Postprzez DocBrown » 24 grudnia 2009, 23:50

1) To temat o LRF400 a nie jaki miernik jest lepszy.
2) Zaoferowałem sie, że wykonam pomiar, parę osób było zainteresowane wynikami, to podałem wyniki, lampa osiąga 3,5A i 130V
3) Mówię o moim multimetrze cyfrowym, oraz o chińskiej taniźnie, która na pewno nie spisze się w tym zastosowaniu. Fakt, że mało precyzyjnie się wyraziłem, dlatego teraz raz jeszcze, tak aby sprostować: cyfrowy miernik którym dysponuje zmierzy to jeszcze gorzej niż tablicowce w moim testerze.
DocBrown

Postprzez KaszeL » 25 grudnia 2009, 00:47

To Ty zacząłeś poddawać pod wątpliwość pomiary miernikiem cyfrowym. Przy czym nie napisałeś, że chodziło o Twój miernik - ale o mierniki cyfrowe w ogóle. Tego typu stwierdzenia wprowadzają ludzi w błąd.
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
KaszeL
Site Admin

Zdjęcia: 534

Postprzez Whites86 » 25 grudnia 2009, 11:18

KaszeL napisał(a):To Ty zacząłeś poddawać pod wątpliwość pomiary miernikiem cyfrowym. Przy czym nie napisałeś, że chodziło o Twój miernik - ale o mierniki cyfrowe w ogóle. Tego typu stwierdzenia wprowadzają ludzi w błąd.

Kaszel miałbys mozliwosc zrobienia pomiarów LRFa 400W na tych statecznikach ?? jestem ciekaw jaki pomiar wyszedł by u Ciebie
Whites86

Postprzez DocBrown » 25 grudnia 2009, 12:00

KaszeL napisał(a):To Ty zacząłeś poddawać pod wątpliwość pomiary miernikiem cyfrowym. Przy czym nie napisałeś, że chodziło o Twój miernik - ale o mierniki cyfrowe w ogóle. Tego typu stwierdzenia wprowadzają ludzi w błąd.

Tak, ale przyznałem się do błędu i dopisałem, że mam na myśli mój miernik.
Tanie digitale gorzej zmierzą niż analogi, natomiast takie co już dobrze będą mierzyć to spory koszt :?
DocBrown

Postprzez famabud » 25 grudnia 2009, 14:54

Na moim dławiku od LRFa 250 jest napisane, że prąd pracy to 2,0 A, a Wy pisaliście, że prąd LRFa to 2 A" z goszami". :?
Light is life
famabud

Zdjęcia: 1074

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wysokoprężne lampy wyładowcze