Dawno nic tu nie było, może ja coś dorzucę, tym razem ze Frankfurtu: tereny kolejowe Tak, tu jest windka korbowa Tutaj oprawa na świetlówki i kwiat naświetlaczy Teraz miasto: tak ta oprawa wygląda Kaiserstrasse oświetlana takimi oprawami Ciąg dalszy nastąpi.
Minęło trochę czasu, tym razem Hannover: Tuż poza centrum królują takie oto oprawy W okolicach Hannover Pferdemarkt: Tego jest tam pełno
Oświetlenie terenów kolejowych Schody przy peronach dość często są oświetlane świetlówkami Oprócz popularnych T8 /840 zdarzają się też takie rury (tutaj akurat w tramwaju, ale w zewnetrznym oświetleniu również bywają). Barwa paskudna.
Zejście do przejścia podziemnego
Centrum - okolica Kroepcke jako ciekawostka - tu są świetlówki kompaktowe. Słabo to świeci.
Nieco nostalgicznie... Noc, lotnisko już śpi, ostatnie samoloty dawno wystartowały i wylądowały. Pusto. Tylko taki jeden wraca do hotelu opodal.
Paweł! Coś niesamowitego! Widzę tam oprawy, które wisiały przed wojną na pastorałach warszawskich - to te kule owinięte siatką - jednak to moga być już tylko repliki
Jest też oprawa gazowa, natomiast te wysmukłe oprawy to myślałem, że mają SOX-y, ale nie.
Proponuję dać te zdjęcia do wątku Muzeum Latarni Ulicznych - bo co by nie powiedzieć, jest to jakby ekspozycja muzealna
PS - mam chyba na dłużej nową, wielolatarniową tapetę