Adamie, są też fajne oprawy współczesne - jest pełno Onyksów Były jeszcze klasyki podobne nieco do ORZ-1 ale nie dałem rady sfocić. Było też coś na podobieństwo trumienki.
Bardzo mi się podobają te czarne jakby trumienkopodobne oprawy na tych powyginanych słupach. Całość czarna naprawdę super wygląda. Jeszcze podobają mi się te konstrukcje na podobieństwo drzew. Szkoda że u nas w Polsce takich nie ma w parkach lub skwerach.
Oto nowe migawki lightingowe z Barcelony autostrada Diagonal Ave
Park im. Cervantesa
okolice parku, nowe osiedla
Oświetlenie chodnika wzdłuż muru jednostki wojskowej niedaleko parku Cervantesa ta lampa już swoje odświeciła... To chyba chińszczyzna, stara kopia konstrukcji Osram rtęć też jest i oszczędność także
kolejny park
Centrum miasta
wchodzą diody
Nadal w wielu miejscach są stare "kubełkowe" naświetlacze do oświetlania placów - taka barcelońska specjalność ale "pudełka" też są
i są też klasyki
oprawa rtęciowa oświetlająca muzeum morskie została zmodernizowana do diodek To jest tegoroczna modernizacja, rok temu jeszcze tu była rtęć
Trochę nowych migawek oświetleniowych z Barcelony NA placach nadal mnóstwo naświetlaczy na słupach, ale nowych instalacji już nie widuję Miejsce klasyków rtęciowych pojawiły się stylizowane oprawy diodowe Ogólnie Barcelona podąża w kierunku odnowienia klasycznie wyglądających opraw już z diodami. Nowsze nie mają problemów z chłodzeniem. Oprawy metalohalogenkowe nadal są i nie są modernizowane. Na główniejszych ulicach nadal była i jest soda
Nowości dają radę MH świeci trochę inaczej To są stylizowane oprawy diodowe (wbrew pozorom) i całkiem nieźle nocą świecą. Wygląda na jakąś lokalną robotę rzemieślniczą.
Reszta zostaje bez zmian w tym także kule (w odróżnieniu od polskich, te nie walą światłem w górę)