[Ropal] moja kolekcja opraw

Wasze oprawy oświetleniowe

Re: [Ropal] moja kolekcja opraw

Postprzez swietlik » 24 czerwca 2009, 17:11

Brak dławików -to na pewno oprawy ściągnięte w czasie modernizacji ;) Nawet w ORZ 7-2 ktoś bestialsko wyrwał rdzeń celem pozyskania miedzi :mrgreen:
Ropal Czym wyczyściłeś tak ładnie tego OURa :?:
Zakład Energetyczny Poznań
Rejon Najwyższych Napięć
swietlik

Zdjęcia: 83

Postprzez ropal » 25 czerwca 2009, 16:03

mateusz napisał(a)::o :shock: :o Coś niesamowitego :) A powiedz tylko - znalazłeś to w Olsztynie :?: Będziesz używał tych opraw do oświetlania czegoś czy tylko jako eksponaty kolekcjonerskie :?: P.S. ta ORZ7/2 z kloszem to chyba OZR250-3

los się do mnie uśmiechnął:) mam coś jeszcze czego nie ma na zdjęciach, to chyba ORZ3g wersja 2, zaraz dorzucę zdjęcia. znalazłem te oprawy u mnie w łomży na placu firmy która zajmuje się wymianami niesprawnych opraw. OURa chyba powieszę sobie w pokoju:) a resztę odświeżę, skompletuję i będą mnie cieszyć:) tak ta z kloszem to OZR250-3, nie doczytałem tabliczki na klapce
Kochamy polskie... oprawy

gg: 12881835
ropal

Zdjęcia: 0

Postprzez ropal » 25 czerwca 2009, 16:12

Whites86 napisał(a):gratuluje nowych nabytków ;) masz je ze złomu ?
widze ze klosz w OUR 125W masz pekniety jesli rozsypie Ci sie calkiem daj mi znać mam drugi cały i niepotrzebny;)
czym czysciles tą OUR 125 ??
niemoge się doczekac kolejnych fotek :)

w ostatnim poście zamieściłes 11 zdjęc w pelnym rozmairze, prosze popraw ten post , zamieszczanie zdjęc w pelnym rozmiarze okreslone jest w regulaminie maximum 10 sztuk, potem miniaturki

dzięki dzięki, oprawy były przygotowane do utylizacji, stateczników już się pozbyli ale korpusy udało mi się zdobyć. w OCP był kompet, chyba myśleli że to wersja na MIXfa, oprawa nie działała ale już ją naprawiłem. Co do klosza koniecznie odezwij się do mnie na gadu bo jestem jak naj bardziej zaintereswany :D p.s. co do zdjęć, zaraz poprawię tamten post, było późno i pomyliłem się w obliczeniach heh

ropal

Postprzez ropal » 25 czerwca 2009, 16:15

swietlik napisał(a):Brak dławików -to na pewno oprawy ściągnięte w czasie modernizacji ;) Nawet w ORZ 7-2 ktoś bestialsko wyrwał rdzeń celem pozyskania miedzi :mrgreen:
Ropal Czym wyczyściłeś tak ładnie tego OURa :?:

chyba nie chciało im się już odkręcać więć go wyrwali.. ale to nawet dobrze bo mam dzięki temu kilka śrub których brakowało mi w OUR125. czyściłem środkiem do czyszczenia felg aluminiowych nielakierowanych ;)

ropal

Postprzez ropal » 25 czerwca 2009, 16:41

Oto kolejne zdjęcia OUR125 już gotowej do działania:) oprawa dostała nowy dławik, kondensator i kilka przewodów. efekt może nie jest piorunujący ale tyle udało mi się zrobić przez wieczór:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ropal

Postprzez ropal » 25 czerwca 2009, 17:23

a teraz zdjęcia z remontu OCP. oprawa nie działała, wystarczyło wymienić kostkę w oprawce. trochę podprostowałem jej czapkę no i całą oprawę wyczyściłem na tyle ile się dało- korpus i czapkę środkiem do felg a klosz myjką ciśnieniową, z glonów które na nim rosły, trochę zostało ale to dlatego że klosz ma od zewnątrz pełno małych pęknięć. podziwiajcie:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ropal

Postprzez swietlik » 25 czerwca 2009, 17:38

Kawał dobrej roboty :!: :mrgreen:
Klosz OCP sprobuj z zewnątrz wyczyścić drobnoziarnistym papierem ściernym. Powinien być wtedy bardziej biały.
Rejon Najwyższych Napięć
swietlik

Postprzez ropal » 25 czerwca 2009, 17:42

ale może wtedy mieć mniejszą przezierność, z resztą jak nie spróbuje to sie nie dowiem ale teraz jestem w olsztynie a oprawy zostały w łomży

ropal

Postprzez swietlik » 25 czerwca 2009, 17:54

ropal napisał(a):ale może wtedy mieć mniejszą przezierność, z resztą jak nie spróbuje to sie nie dowiem ale teraz jestem w olsztynie a oprawy zostały w łomży

Michał mi mówił, że podobnym sposobem czyścił zasyfione klosze w ORO. Myślę, że jakiś efekt będzie....
Rejon Najwyższych Napięć
swietlik

Postprzez DocBrown » 25 czerwca 2009, 19:09

Super jest ta OUR, sam bym chciał taką mieć :)
Szkoda że dałeś niezalewany dławik, bo nie pasuje on do klasyka, ale lepszy pic niż nic, jak masz sprawny dławik starego typu (szary zalewany) to zamontuj taki, będzie sie dużo lepiej prezentować :)
DocBrown

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wasze kolekcje