KaszeL napisał(a):Tylko COB 50W to się tam ugotuje
Oprawa będzie załączana rzadko i na kilkanaście sekund, skoro ma pracować z czujnikiem ruchu

slaweklampy napisał(a):WitamKaszeL napisał(a):Tylko COB 50W to się tam ugotuje
Przecież można dać LED 100W obciążony mniejszą mocą, mniejsza będzie temperatura złącza.
Myślę, że lepszym pomysłem by było zastosowanie dwóch diod zamiast jednej.Dodatkową zaletą będzie regulacja jasności.
Beton napisał(a):Uuuu ale taka dioda odpada. Budżet na zakup diody z zasilaczem musi się zamknąć w 50zł
jacekk napisał(a):Beton napisał(a):Uuuu ale taka dioda odpada. Budżet na zakup diody z zasilaczem musi się zamknąć w 50zł
Ciemno to widzęPrzy takim budżecie jesteś wręcz skazany na najtańsze opcje. Suma sumarum to najtaniej wychodzi kupić cały naświetlacz (około 50zł się zaczynają, i cena przesyłki jedna) i z niego wymontować co trzeba. Tylko jakość jest taka sobie. I o ile o diodę bym sie nie bał bo dla niej podstawa to chłodzenie które będzie na pewno lepsze niż w ledopaku to już sam zasilacz troszkę podpada.
slaweklampy napisał(a):Przecież można dać LED 100W obciążony mniejszą mocą, mniejsza będzie temperatura złącza.
Myślę, że lepszym pomysłem by było zastosowanie dwóch diod zamiast jednej.Dodatkową zaletą będzie regulacja jasności.
jacekk napisał(a):Jak dla mnie ta dioda
http://allegro.pl/dioda-led-cob-50w-ful ... 52005.html
Beton napisał(a):Budżet na zakup diody z zasilaczem musi się zamknąć w 50zł
KaszeL napisał(a):50 zł na diodę i zasilacz? Dobry żartZapomnij. Albo kupisz najtańszego totalnie parszywego chińczyka. Przy tym budżecie odpuść. Radiator, który będzie w stanie rozproszyć 50W pasywnie będzie droższy od całego Twojego budżetu. 50W to na prawdę sporo na pasywne chłodzenie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości