Elektroservice napisał(a):Przecież tego typu stateczniki (SLS) były również w kwadratówach ...
Wiem, ale kwadratówka (także sodowa) to tak znany klasyk, jak choćby łyzki, już nawet ich nie liczyłem...
Elektroservice napisał(a):Przecież tego typu stateczniki (SLS) były również w kwadratówach ...
qba napisał(a):Ładna i fajnie z eliptyczną sodówką wygląda. Rzeczywiście dużo droższa od kwadratówki, co tłumaczy, że nie była tak powszechna jak ona. W wielu miastach co prawda OUSów 250 było całkiem sporo, ale są tez takie, gdzie były tylko pojedyncze sztuki albo nie było ich wcale. Osoby odpowiedzialne za oświetlenie zapewne wolały zakupić tńszą kwadratówke w wersji 400/1 niz krótką serię. W zachodniopomorskim były bardzo rzadkie. Poza kilkoma/ kilkunastoma sztukami w Szczecinie nie przypominam sobie na razie innych miejsc, gdzie wisiały. Chyba gdzieś na PKP jakąś widziałem, ale nie pamiętam gdzie. Szkoda, że ta piękna oprawa o nowoczesnym jak na pierwszą połowę lat 80 wyglądzie nie była dłużej produkowana, ale to zrozumiałe z powodu ceny jej wykonania, przez co kraj został skazany na zalanie stradą, tańszą, ale w porównaniu do krótkiej serii archaiczną w wyglądzie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość