Beton napisał(a):Zaraz pewnie spłynie fala krytyki.
toomm40 napisał(a):Beton napisał(a):Zaraz pewnie spłynie fala krytyki.
a niech sobie spłynie-najlepiej jak woda po kaczce. wolnoć Tomku w swoim domku . przejmujesz się ?Twoja oprawa i Twój pomysł na jej wykorzystanie.
mi się bardzo podoba. oprawa lśni , ma energooszczędne źródło które zapala się od razu(bo chyba o to chodziło )
wielki plus za połączenie funkcjonalności użytkowej z zaprzeszłym designem minionej epoki.
Beton napisał(a): cała powierzchnia wyglądała jak popękana, zrobiła się "siatka".
Beton napisał(a):Zrobiłbym chętnie jeszcze w przyszłości takie przeróbki, ale tylko oprawy zamknięte się do nich nadają
jacekk napisał(a):Beton napisał(a): cała powierzchnia wyglądała jak popękana, zrobiła się "siatka".
A to akurat jest normalne przy takim sposobie odlewania jak ten użyty w tych oprawach. Większość tych odlewów wygląda jakby była miejscami spękana i zalana na powrót.
Krytyka krytyką, ale pod diodę mogłeś chociaż podłożyć kawałek aluminiowej płytki. Te odbłyśniki sa wykonane z bardzo cieńkiej blaszki i nawet trudno diodę do nich przykręcić bo się to aluminium deformuje. Też myślałem nad takim użyciem odbłyśnika ale, jakoś mi się to nie widziało... Ale skoro działa to.. Niech działa
Beton napisał(a):Zrobiłbym chętnie jeszcze w przyszłości takie przeróbki, ale tylko oprawy zamknięte się do nich nadają
Nad tym też myślałem i wymyśliłem że prawie idealnym kandydatem mogła by być ORZ 7/2 jakich pełno w ogłoszeniach czasem za małe pieniądze.Odbłyśnik jest wykonany z dosyć solidnej blachy z czystego aluminium więc miało by gdzie to ciepło się rozproszyć, na dodatek jest płaski więc nie ma problemu coś do niego zamocować. To że otwarta to akurat nie problem, płaska płytka z plexy pięknie zamknęła by komorę lampy po dodaniu miękkiej uszczelki, bo rant jest płaski i dosyć szeroki. Diodę można ukryć za czymś takim jak to co ja zrobiłem, tylko wyciąć odpowiedni kształt, rtęciówkowy. No i oprawa bez statecznika jest naprawdę zadziwiająco lekka.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości