PKPENK napisał(a):Piękne łychy. Niezłe akrobacje na tej aówce, nie było by wygodniej ze słupołazów?
Ja osobiście jak bym wszedł tam do góry to bym zesztywniał, wiem że to niebezpieczne bez żadnych zabezpieczeń ale nie będę dyskutował z kumplem bo raz próbowałem ale on dał wyraźnie do zrozumienia że woli po swojemu i słupołazów pewno też by nie chciał...
Jakiś czas temu ściągaliśmy dosyć ciężkie oprawy to na słup wszedł jak pająk bez żadnej drabiny a na czubku słupa siedział ponad godzinę a oprawy opuszczał na linie, którą najpierw wciągał kolejno narzędzia typu szlifierka,klucze,bloczki...
Z tego ostatniego miejsca będę miał może jeszcze jedną łyżkę z odwróconą oprawką ale puki co mam dosyć latania za oprawami bo zaczyna się robić ciasno

a lada dzień mogę dostać telefon o tym że mam do odebrania kolejną łyche ale tym razem załatwianą przez gminę i ściąganą przez wykwalifikowaną ekipę która przestrzega BHP

Oprawa jest o tyle ciekawa że jest to ORZ 6 albo 7 w bardzo fajnym stanie produkcji A20 z metalowym pierścieniem.