MRP200 napisał(a):Do sklejenia tego klosza proponowałbym użyć przeźroczysty POKSIPOL. Kiedyś skleiłem nim klosz od żyrandola i trzyma już ponad 10lat.
Dzięki Wielkie MRP200 za cenne rady i POXIPOL już zakupiłem za 10 zł 2-składnikowy

MRP200 napisał(a):Do sklejenia tego klosza proponowałbym użyć przeźroczysty POKSIPOL. Kiedyś skleiłem nim klosz od żyrandola i trzyma już ponad 10lat.
Whites86 napisał(a):co do oczysczenia korpusu to niestety jest jedna dosc pracochlonna metoda
papier scierny w reke i jazda, najlepiej miec kilka o roznej gradacji, np zaczynanac od 200 koncząc na 1000 lub wiekszym w zaleznosci jaka powierzchnie chcesz uzyskać, ewentualnie jesli totalnie ci sie niechce mozesz odmalować ją srebrzanką ale wtedy niebedzie to wygladalo zbyt efektownie
DocBrown napisał(a):Ten klejony klosz niestety sporo uroku odejmuje oprawie, ale pozatym jest naprawde git, polecam jeszcze wymianę oprawki na porcelitową, bo te metalowe to szajs.
Whites, w Twojej OURW odbłyśniki wystarczy wypolerować, miałeś okazje widzieć odbłyśniki w mojej, były dużo gorsze jak u Ciebie na dodatek strasznie czymś usyfione, musiałem sporo się naszlifować, a potem napolerować aby wyglądały tak jak obecnie wyglądają. U Ciebie wystarczy poler
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości