A ORZ7-2 w dobrym stanie

Godo napisał(a):Moje nawet ulubiony satre oprawy parkowy - RTU-02
Godo napisał(a):swietlik napisał(a):Ten wygląd to tragediaJakaś podróbka polskich opraw OCP
It is twice biger and model is older than OCP (from early 70's), with real white glass (not plastic) - so it is not similar to OCP at all, only that OCP and RTU are park lanterns
Marek140 napisał(a):Ta litewska podróbka łychy i mnie sie podoba.Szkoda że jest taka poniszczona![]()
A ORZ7-2 w dobrym stanie
dawidizolator napisał(a):You have a few brown telephone insulators on the left. Do you also collect insulators?
mateusz napisał(a):Czyż by Polacy zaczerpnęli wzór OCP z ZSRR
amisiek napisał(a):Myślę, że nie, po prostu w tym czasie wiele takich opraw powstawało. Zauważ, że matowe kule sodowe są praktycznie w każdym kraju w Europie. Prawdopodobnie kształt OCP wyewoluował niezależnie od RTU czy innych opraw w innych krajach. Taka była tendencja, takie były pomysły projektantów. Tyle, że te RTU są ładne i widać, że dość solidnie wykonane. Myslę, że w wielu miejscach, po obsadzeniu źródeł białego światła, z powodzeniem mogłyby świecić i dobrze by wyglądały.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości