Farel03 napisał(a):Mała wersja najpewniej wolniej będzie się degradować (jeżeli chodzi o klosz). Ale czy problem nieszczelności oprawy został rozwiązany, to dobre pytanie
Małe czy duże w zasadzie jedno i to samo dziadostwo, widuje pełno OUSb zalanych wodą i glonami, to samo co duże, nowe ousa z 2015 roku wiszące w Limanowej również mają akwaria... w ogóle nie znoszę tych opraw, brzydka tandeta, całe szczęście w moim rejonie są dość rzadkie, ale jak ktoś je lubi to nie mam nic przeciwko

Miałem kiedyś w rękach OUSa-250 i jak dla mnie to jakość wykonania jest po prostu zła, strasznie ciężko się dorwać do lampy przez ten niewygodny i ciężki wkład, wyglądało to typowo jak próba ściągnięcia rozwiązania z TrafficVision ale w bardziej prymitywny sposób, nawet rączka w tym wkładzie jest ostra po bokach do tego stopnia, że można się poranić

Dla mnie jest dużo innych ciekawych opraw sodowych, które można mieć w zbiorach, jednak gratuluje tej oprawy bo to chyba leżak magazynowy, gdyby nie zbity klosz była by w bardzo dobrym stanie.
Lubię klasyczne oprawy do lamp sodowych.