qba napisał(a):Fajne żarówy. Stare Polampy z mosiężnymi gwintami. Ja tez takie zbieram. Gdzie je zdobywasz? Czy masz je od kilkunastu lat, jak ja moje, czy dostałeś może w jakiejś hurtowni?
fil2701 napisał(a):qba napisał(a):Fajne żarówy. Stare Polampy z mosiężnymi gwintami. Ja tez takie zbieram. Gdzie je zdobywasz? Czy masz je od kilkunastu lat, jak ja moje, czy dostałeś może w jakiejś hurtowni?
A wygrzebałem je z garażu(większośc), babcinych szaf, nieużywanych opraw. I tak sie uzbierało.
qba napisał(a):możliwe, że będę miał dekoracyjne żarówki fasonowe, które od niemal 30 lat leżą zagrzebane w piwnicy.
amisiek napisał(a):qba napisał(a):możliwe, że będę miał dekoracyjne żarówki fasonowe, które od niemal 30 lat leżą zagrzebane w piwnicy.
Postaraj się i wrzucaj fotki do swojego wątku. Fajnie by było. Oczywiście zaświecisz niektóre, prawda?
qba napisał(a):amisiek napisał(a):qba napisał(a):możliwe, że będę miał dekoracyjne żarówki fasonowe, które od niemal 30 lat leżą zagrzebane w piwnicy.
Postaraj się i wrzucaj fotki do swojego wątku. Fajnie by było. Oczywiście zaświecisz niektóre, prawda?
Tak. Mój aparat w telefonie robi co prawda kiepskie zdjęcia świecących zarówek, ale jakoś wychodzą. Fasonów moja babcia używała w żyrandolu, takim bez kloszy, na 6 żarówek, z lat 70. Był on przystosowany do tego typu żarówek, bo zwykłe paskudnie w nim wyglądały.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości