Widać, że sodówka bardzo dobrze oświetla Twoją piwnicę.

Michal napisał(a):Super,gratuluje kolekcji.Ja w Twoim wieku miałem w kolekcji tylko radziecką rtęciówkę 250W kupioną za 1066 zł(1984 rok) na którą pracowałem przez prawie całe wakacje
Whites86 napisał(a):famabud napisał(a):Ale OPKW to przecież oprawa świetlówkowa.
pomylilo mi sie z innnąsory zwracam honor
ale i tak tego Sopsa to na kibel bym wywalil i dal w jego miejsce cos na świetlowki liniowe
Michal napisał(a):Super,gratuluje kolekcji.Ja w Twoim wieku miałem w kolekcji tylko radziecką rtęciówkę 250W kupioną za 1066 zł(1984 rok) na którą pracowałem przez prawie całe wakacje
famabud napisał(a):SOPS nawet kibla jest niewarty(...)Michal napisał(a):Super,gratuluje kolekcji.Ja w Twoim wieku miałem w kolekcji tylko radziecką rtęciówkę 250W kupioną za 1066 zł(1984 rok) na którą pracowałem przez prawie całe wakacje
To rtęciówki wtedy były takie drogie.Gratuluję wytrwałości.
![]()
KaszeL napisał(a):No ale w 1996 obowiązywały te z 1984
Whites86 napisał(a):Michal napisał(a):Super,gratuluje kolekcji.Ja w Twoim wieku miałem w kolekcji tylko radziecką rtęciówkę 250W kupioną za 1066 zł(1984 rok) na którą pracowałem przez prawie całe wakacje
to byla pewnie EBZ 250W ?
famabud napisał(a):Whites86 napisał(a):famabud napisał(a):Ale OPKW to przecież oprawa świetlówkowa.
pomylilo mi sie z innnąsory zwracam honor
ale i tak tego Sopsa to na kibel bym wywalil i dal w jego miejsce cos na świetlowki liniowe
SOPS nawet kibla jest niewarty, ale i tak światło w garażu włączam na chwilę, więc mi nie jest potrzebne wysokie natężenie światła, a jak jest potrzebne to zawsze można odpalić sodę lub rtęć.
To rtęciówki wtedy były takie drogie.Gratuluję wytrwałości.
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość