Wreszcie ściągnąłem sobie Picasę i mogę już dodawać zdjęcia. Na początek kilka fotek moich rur T12. Zdjęcia te umieszczałem już z pół roku temu na innej galerii mojej, od tamtego czasu trochę się zmieniło i przybyło mi sporo kolejnych rur (na tych fotkach to zaledwie jakaś tam część różnych rur T12 jakie mam). Ostatnio znalazłem w recyklingu na przykład dwie zupełnie nieużywane, nowe rury 20w produkcji radzieckiej z sierpnia 1973 i kwietnia 1972 roku, w oryginalnych tekturowych osłonach, ale jeszcze nie cyknąłem im fotek
Na pierwszym zdjęciu można zobaczyć Sylvanię z drugiej połowy lat 90, Polama z połowy lat 70, Osrama z końca 97 roku, a także rurki firm Craft i Tungsram, produkowane w tym samym zakładzie, na Węgrzech. Nie zabrakło także popularnej świetlówki marki Piła, na 20w, z pierwszej generacji (początki lat 90), ale świeci ona w barwie chłodnobiałej, a nie ciepłobiałej (ciepłobiała wtedy dominowała)

Tutaj różnego rodzaju Telamy, Polamy, widać też Pilę z pierwszej generacji, starego Tungsrama, a także świetlówkę 20w marki Tesla, która ma trzonki takie same, jak Polam

Jest też jedna radziecka o bardzo bladym napisie (z 1970 roku). To wszystko działa oczywiście.

Tutaj widać rurki Pila z różnych okresów, w tym jedną z końca 2001 roku - z wąskiego okresu, w którym rury nie miały w pierwszej linijce już ani oznaczenia "B", ani jeszcze "CE"

Jest też Polamp-Pabianice, radziecki Svetex oraz Tungsram z lat 80 i Polam też mi wpadł w kadr

Będą kolejne zdjęcia